İstanbul' da saatlerdir kıyasıya bir rekabet sürüyor. Önce YSK Başkanı tarafından açıklanan Ekrem İmamoğlu' nun önde olduğu verileri, sonrasında da Anadolu Ajansı' nın bu verileri websitesi üzerinde güncellemesi gibi gelişmelerin ardından; Binali Yıldırım' ın ne açıklama yapacağı merak ediliyordu. Binali Yıldırım tarafından konuya ilişkin bir açıklama gerçekleştirildi ve Ekrem İmamoğlu' nun 25 bin oyla önde olduğu ifadeleri kullanıldı. Yıldırım açıklamasında tebrik etmesini bildiğini ancak 319 bin geçersiz oy olduğunu, sürecin hala devam ettiğini söyledi.

BİNALİ YILDIRIM BAŞKAN OLDUĞUNU DUYURMUŞTU

Binali Yıldırım dün gece saatlerinde yaptığı bir açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu açıklamış ve seçim sonuçları henüz netleşmeden yaptığı bu açıklamayla tepki görmüştü. CHP kalesi olarak ifade edilen Beşiktaş' ın oylarının daha sayılmadığı sonucun belli olmadığı ifadelerini kullanan Ekrem İmamoğlu ise Binali Yıldırım' ın ardından başkan olduğu yönünde açıklamalar gerçekleştirmişti.

YSK VERİLERİNE GÖRE ŞUANDA İMAMOĞLU ÖNDE

YSK tarafından aktarılan verilere göre şuanda İmamoğlu, seçimi İstanbul' da önde götürüyor. Süreç hala netleşmiş değil ancak açılan sandık oranlarıyla durum bu şekilde ifade ediliyor. Ayrıca şuanda 319 bin geçersiz oy olduğu da aktarılıyor. Konuya ilişkin Binali Yıldırım tarafından flaş bir açıklama yapıldı ve açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi:

Binali Yıldırım " Seçimleri yaptık ülkemize ve İstanbulumuza hayırlı olsun. İstanbul için henüz sayım devam ediyor. Şu an itibariyle 14 sandık daha sayılacak. Geldiğimiz noktada aklaşık olarak 25 bin civarında rakip aday, Ekrem İmamoğlu bizden daha fazla oy almış gözüküyor. 319 bin 500 iptal oy var, aradaki fark 25 bin. İptal oylar, aradaki farkın 10 katından fazla gözüküyor. Bu önemli bir detay. Yapılan bazı usulsüzlükler, yanlışlar, hatalı girişler var. Tespitleri yapıldı. Şimdi ne olacak? Onu söyleyeyim. Şüphesiz YSK mazbatayı kime verirsen başkan o olacak. Biz tebrik etmesini biliriz, ancak sürecin de devam ettiğini söylemekte fayda var. İmamoğlu 2014'ü örnek veriyor ama bir şeyi eksik bırakıyor 2014 seçiminde iptal oylar 440 bin aradaki fark 660 bindi. Burada iptal oylar, aradaki farkın 10,5 katı. Takdir edersiniz ki bu sonucu çok değiştirebilir. Daha iyi anlaşılsın diye şunu söylemekte fayda görüyorum; 31 bin 136 sandık var her sandıkta 1 tane oy yanlış yazılmış olsa bu 31 bin 136 eder ki bu da aradaki farktan daha fazla.
İstanbul halkına teşekkür ediyorum kazanan kim olursa olsun çok güzel bir seçim kampanyası geçirdik. İstanbullular bizi can kulağıyla dinlediler bize güvendiler. Teşkilatımız Cumhur İttifakı olarak AK Parti MHP il başkanlarımız kadın kollarımız gençlik kollarımız yine MHP'nin il teşkilatı ülkü ocakları canla başla çalıştık bu süreci tamamladık. İstanbul halkının takdiridir. " şeklinde konuştu...

Editör: TE Bilisim