Geçen hafta duyurusu yapılmış olan Yüksek Seçim Kurulu memur personel alımı için başvurular başlıyor. Yüksek Seçim Kurulu yayımlamış olduğu ilanına göre bünyesine 175 kişilik boş kadro ile Seçim Müdürü alımı yapacağını belirtti. Buna göre Yüksek Seçim Kurulu İnsan kaynakları Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre, Yüksek Seçim Kurulu kanununa göre ve Resmi Gazetede yayımlanan karara göre Yüksek Seçim Kurulu Memur Sınav, Atama, yer Değiştirme ve Nakil yönetmeliği kapsamında 175 Seçim Müdürü almak için sınav yapacak.

Söz konusu olan sınav yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan oluşmakta olup, Sınavın yazılı bölümü ÖSYM tarafından 02 Eylül 2018 tarihi Pazar günü Ankara'da saat 14.45 te yapılacaktır. Söz konusu olan sınav 2 saat sürecek. Adayların söz konusu olan sınava başvuru yapabilmeleri için belirtilen başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Yüksek Seçim Kurulu adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesinde birinci fıkrada belirtilen A bendinde belirtilen şartları taşımak, Yazılı Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinici günü itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Hukuk fakültesi veya siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yükseköğretim yapmış ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı bünyesine alımını yapacağı Seçim Müdürü adayları için başvuruları 26 Temmuz 2018 tarihinden itibaren almaya başlayacak. Buna göre adaylar başvurularını en geç 02 Ağustos 2018 tarihine kadar elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri (Tüm il/ilçe ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri) aracılığıyla alınacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi almak için ve başvuru yapmak için aşağıda verdiğimiz bağlantı sayesinde ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim