Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak bilinen kurum genel olarak yaptığı yardımlar ve ortaöğretim, lise, lisans öğrencilerine vermiş olduğu burslar ile gündeme gelmektedir. Söz konusu kurumun çok fazla ihtiyacı olmamasından dolayı genelde az memur alımları gerçekleştirilmektedir ve bu yüzden yıl içerisinde personel temin bildirileri yayımlamak yerine merkezi atamalarda kadro ayrılarak buradan yerleştirmeler gerçekleştirilmektedir. Aralık ayının son haftası düzenlenecek olan 2016/2 atamalarında Vakıflar Genel Müdürlüğünün kaç memur alımı yapacağı ve hangi mezunlara kaç kadro ayırdığı merak ile beklenirken rakamlar öğrenildi.

Sadece Lisans Mezunlarına Kadro Tanındı

Dün Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuru ile merkezi atama kadroarı açıklandı. Merakla beklenen kurumlar arasınad olan Vakıflar Genel Müdürlüğünün'de kaç kişilik kontenjan ayırmış olduğu ilan edilen bu kadrolar ile öğrenildi.

Lisans Mezunu : 20 Kişi
Orta Öğretim Mezunu: Alım Yok,
ÖnLisans Mezunu : Alım Yok

Yukarıda Vakıflar Genel Müdürlüğünün hangi mezunlar için kaç kadro ayırdığı belirtilmiştir. En çok kadro bekleyen önlisans ve ortaöğretim mezunları için her hangi bir kadro ayrılmadı. Yani adaylar yapılacak olan merkezi atama tercihlerinde her hangi bir kadroya başvuru yapamayacak.
Editör: TE Bilisim