Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile 21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında merkezi yerleştirme atamaları yapılacak. Bu atamaya lisans, önlisans ve lise Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adayların tamamı başvuru yapabilecek. Memur atamalarında toplam kaç personel alınacak hangi kadrolar için alımlar yapılacak gibi sorular sorulurken beklenen memur ataması kadroları yayımlandı. Buna göre en çok alımlar üniversitelere yapılacak ve Türkiye geneli toplam 450'ye yakın memur alımı yapılması bekleniyor.

450 Memur Alımı

Buna göre tüm Türkiye geneli farklı üniversite bünyelerinde istihdam etmek üzere memur, şoför, tekniker, teknisyen vb. gibi kadrolar için toplam 450'ye yakın memur alımı yapılması bekleniyor. Lisans mezunları için 250'den fazla memur alımı yapılacak iken önlisans mezunları için 150'ye yakın ve ortaöğretim mezunları için 50'ye yakın memur alımı yapılması bekleniyor.

Kamu Personeli Seçme Sınavına giren ve sonucu açıklanan tüm adaylar üniversite memur alımı kadrolarına başvuru yapabilir. Sizlerde hangi üniversitelerin memur alımı yaptığı ve hangi kadrolarda istihdam edileceğini öğrenmek ve nitelik kodları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız aşağıda ki linkleri takip edebilirsiniz.

Ortaöğretim Kadroları.docx
Önlisans Kadroları.docx
Lisans Kadroları.docx