Ülkemizin dört bir yanında tüm şehirlerde en az bir tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerde onlarca memur istihdam etmekte olup personel sayısının yetersiz olduğu bölümler için Rektörlükler ilanlar hazırlamakta ve personel alım ilanlarını Devlet Personel Başkanlığına göndermektedir.

Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yeni yayımlanan ilanlara bakıldığında yurt geneli toplam 314 kişilik en az lise mezunu memur alımı yapıldığı görülmektedir. Peki hangi üniversiteler memur alımı yapıyor ve detaylar nedir.

ALIM YAPAN ÜNİVERSİTELER

Ege Üniversitesi 16 Sözleşmeli Personel Alacak
İstanbul Üniversitesi 133 Sözleşmeli Personel Alacak
Erciyes Üniversitesi 50 Sözleşmeli Personel Alacak
Balıkesir Üniversitesi 9 Sözleşmeli Personel Alacak
Hacettepe Üniversitesi 40 Sözleşmeli Personel Alacak
Ankara Üniversitesi 66 Sözleşmeli Personel Alacak

Yukarıda hangi üniversitenin kaç kişilik memur alımı yaptığı detaylı olarak verilmiştir. Peki adaylar başvurularını nasıl yapacak ve detaylar nedir.

BAŞVURULAR

Üniversitelerin memur ve personel alımı ilanlarına başvurular üniversitelerin personel daire başkanlıkları aracılığı ile yapılmaktadır. Listede bulunan üniversitelerin başvuru süreleri farklıdır. Bu yüzden adayların ilgili linklere tıklaması, pozisyonları görüntülemesi, nitelikler hakkında bilgi edinmesi ve başvurularını da yine aynı bölüm üzerinden gerçekleştirmesi gerekmektedir.

TÜM İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim