Ülkemizin önemli kamu kurumları arasında yer almakta olan Türkiye Yazma Eserler Kurumu yıl içerisinde açık olduğu pozisyonlar için memur ve personel alımları gerçekleştirmekte olup uzun süredir kurum memur alımı ilanı yayımlamamaktaydı.

Türkiye Yazma Eserler Kurumu tarafından hazırlanan ilan kamuoyuna geçtiğimiz haftalarda Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile duyuruldu. Buna göre Türkiye Yazma Eserler Kurumu 50 memur alımı yapıyor başvurular halen sürüyor. Peki başvurulara kimler yapabilecek, hangi bölüm mezunları müracaat edebilir ve pozisyonlar nedir?

POZİSYONLAR NEDİR? HANGİ BÖLÜMLERDEN MEZUN OLMAK GEREKİYOR?

Türkiye Yazma Eserler Kurumu 50 memur alımı yapıyor. Peki pozisyonlar nelerdir? Buna göre sözleşmeli yerli uzman pozisyonu için toplam 50 kişilik memur alımı yapılmakta olup adayların belirlenmiş olan bölümlerden mezun olması gerekmektedir.

Yukarıda verilmiş olan resimde adayların mezun olması gerektiği bölümler verilmiştir. Sadece bu bölüm mezunu adaylar ilgili kadro için müracaat edebilir.

Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Memur Alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Alım yapılacak görev alanı ile ilgili konularda bilgi ve tecrübeye sahip olmak, B Grubu Yerli uzman pozisyonu için KPDS den Arapça veya Farsça dillerinden en az C Seviyesinde puan almış olmak, . C Grubu Sözleşmeli Yerli Uzman için KPDS’den en az (C) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak, şartları aranmaktadır.

BAŞVURLAR NASIL YAPILIR? HANGİ TARİHLERDE YAPILACAK?

Başvurular 16 Mart 2018 tarihine kadar sürecek olup adayların müracaatlarına Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına şahsen ya da posta yolu ile başvurularını tamamlaması gerekmektedir.

RESMİ BİLDİRİ BURADA

Editör: TE Bilisim