Ülkemizin önemli kamu kurumları arasında yer alan ve her ay pek çok konu hakkında kamuoyuna istatistik bilgi paylaşımı gerçekleştirmekte olan Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK ihtiyaç duyduğu pozisyonlar için memur ve personel alımlarını sürdürmektedir.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından hazırlanan sözleşmeli memur ve personel alımı ilanı kamuoyuna Devlet Personel Başkanlığı duyurular bölümü aracılığı ile yayımlandı ve Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK 11 memur alımı detayları belli oldu. Peki hangi pozisyonlar için alım yapılacak ve kimler başvuru yapabilecek?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türkiye İstatistik Kurumu alım yapacağı yukarıdaki kadrolara göre adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Fakültelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerinin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden puan almış olmak ve 5 yıl süre ile süresi geçmemiş olan Yabancı Dİl Sınavından puan almış olmak şartları aranmaktadır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK 11 memur alımı ilanına müracaat etmek isteyen adayların ulaşacakları iş başvuru formunu doldurarak şahsen ya da posta olu ile Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Devlet Mahallesi Necatibey Caddesi No:114 06420 Bakanlıklar Çankaya/ANKARA adresine 9 Mart 2018 tarihine kadar başvuru yapması gerekmektedir.

RESMİ İLAN BURADA

Editör: TE Bilisim