Ülkemizin önemli kamu kurumları arasında yer alan ve her ay düzenli olarak pek çok kategori için kamuoyuna duyuru yayımlayan verileri ile sürekli gündeme gelen Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK az da olsa aralıklarla memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir.

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından hazırlanan 11 memur alımı geçtiğimiz haftalarda Devlet Personel Başkanlığı duyurular bölümü aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu. Buna göre yayımlanan ilana göre 11 kişilik memur alımı yapıldığı görülmektedir. Peki pozisyonlar ve ilan detayları nedir?

ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Türkiye İstatistik Kurumu alım yapacağı yukarıdaki kadrolara göre adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Fakültelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerinin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden puan almış olmak ve 5 yıl süre ile süresi geçmemiş olan Yabancı Dİl Sınavından puan almış olmak şartları aranmaktadır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Türkiye İstatistik Kurumu 11 sözleşmeli personel alımı yapıyor. Peki nasıl başvuru yapılır? Başvuru yapacak olan adayların Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Devlet Mahallesi Necatibey Caddesi No:114 06420 Bakanlıklar Çankaya/ANKARA adresine şahsen ya da posta yolu aracılığı ile 9 Mart 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

RESMİ İLAN BURADA

Editör: TE Bilisim