Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü diğer kurumlara nazaran az personel almakta ve genel olarak teknisyen alımları gerçekleştirmektedir.  Ülkemizde tarımın gelişmiş olması ve bu sektörün daha da gelişmiş bir hale getirilmesi için çalışmaların başlaması ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personel alımlarına başladı. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüde 2016 yılının ilk ataması olan 2016/1 KPSS Merkezi Atamalarında personel alacak

Hangi Pozisyonda Hangi İllere Alım Yapılacak

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü yaptığı açıklama ile personel alımı yapacağını duyurdu. Peki söz konusu personeller hangi pozisyonlarda hangi şehirlerde  istihdam edecek.

Konya / Kadınhanı 
Şanlıurfa / Ceylanpınar
Adana / Çukurova
Muğla / Dalaman
Konya / Sarayönü
Bursa / Karacabey
Ankara / Polatlı
Kırklareli / Lüleburgaz
Kırşehir / Boztepe

Yukarıda adı geçen şehir ve ilçelerde söz konusu personeller Veteriner Sağlık Teknisyeni pozisyonunda isthidam edecek. Adayların mutlaka lise ve dengi bir okuldan mezun olması gerekmektedir. Ek olarak adayların bitirdiği lisenin Hayvan Sağlığı ya da Veterinerlik ile alakalı bir bölüm olması gerekiyor.

Başvurular Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak olup adayların 22 Haziran 2016 tarihinde başvur yapması ve en geç 1 Temmuz - 2 Temmuz tarihlerinde ise anlaşmalı olan bankalara atmlerden, şubelerden ya da online bankacılık aracılığı ile 15 liralık başvuru onay ücretini ödemesi gerekmektedir.