Açılışı gerçekleştirilen ve büyük ilgi, beğeniyle takip edilen İstanbul Havalimanı' na THY tarafından yayımlanan ilan doğrultusunda personel alımları gerçekleştirilecektir. Yapılacak olan personel alımlarında adayların yüksek maaş üzerinden başlatılacağı bilinirken, ilana yönelik detaylar ve başvuru koşullarına da aşağıdan göz atabilirsiniz...

Hangi kadrolara alım yapılacak?

Alım yapılacak kadrolar İkinci pilot ve kabin memuru

Yayımlanan ilanda tecrübesiz ikinci pilot ve kabin memur kadrolarına alımın yapılacağı bilgisi aktarılmıştır. İlana başvuracak adaylarda, genel şartlar şöyle sıralanmaktadır: T.C vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, sağlık problemi bulunmamak, ilgili mesleki sağlık prosedürlerine uygun olmak, görev kıyafetini giydiğinde vücudunun dışarıda kalan kısımlarında dövme, yanık veya yara izi bulunmamak gibi noktalarda vurgular yapılmıştır.

Lise, önlisans ve lisans kadrolarına yönelik ikinci pilot ve kabin memuru alımları sağlanacak olup, bu memurların maaşlarının kabin memuru maaşı için en az 5-6 bin TL üzerinden başlatılacağı bilgisi verilmektedir. İkinci pilot alımları için adayların askerliğini yapmış ya da tecil ettirmiş olması gerekli görülmektedir. Ayrıca ikinci pilot alımları için adayların boyunun 157 cm den kısa ve 195 cm den uzun olmaması gerektiği vurgulanmıştır.

Başvurular nasıl yapılır?

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar THY resmi web adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuracak adayların tüm ilan detaylarına göz atmalarını önermekte, ilgili ek niteliklere ve süreçlere ulaşmalarını tavsiye etmekteyiz. İlgili ilan detaylarına göz atmak için TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim