Taşımacılık ve yolculuk konusunda ülkemizin en önemli kurumları arasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü yıl içerisinde çok sayıda memur alımları gerçekleştirmektedir. TCDD genel olarak yıl içerisinde sabıkalı adaylara İŞKUR aracılığı ile istihdam fırsatı vermekte ve merkezi atamalar ile de Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile memur alımı gerçekleştirmektedir.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile KPSS 2017/2 merkezi yerleştirme ataması devam ederken Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü de kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere bu atama aracılığı ile memur alımı gerçekleştirecektir. Buna göre TCDD hareket memuru kadrosu için toplam 80 kişilik atama yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü hareket memuru kadrosu için toplam 80 memur alımı gerçekleştirecektir. Peki kimler başvuru yapabilir. Buna göre adayların öncelikle ön lisans mezunu olması ve ekstra olarak ''1101, 3224, 7225, 7257, 7300 ve 7327'' nitelik kodlarına sahip olması gerekmektedir.

Adayın ön lisans düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı ne kadar yüksek olursa olsun yukarıda belirtilmiş olan nitelik kodlarına sahip değilse malesef başvurularını yapamaz. Başvuru yapsa dahi adayın ataması gerçekleştirilmez.

DİĞER KURUMLARIN ATAMALARINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ