Türkiye'nin dört bir yanına yapılan sefer sayısının artması ile demir yolları genişletildi ve şuanda ülkemizin bir ucundan bir ucuna tren seferleri yapılmaya devam ediyor. TCDD'ye verilen önemi artması ile alınan personel sayısı da bir hayli arttı. TCDD genel olarak ihtiyaçlarını İŞKUR'dan kalan alımları ise merkezi yerleştirme ataması üzerinden karşılamaktadır.

Öyle ki bu sene yapılacak olan KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme ataması içinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM kadroları ilan etti yayımlanan kadrolara göre Devlet Demiryollari Taşimacilik A.Ş Genel Müdürlüğü TCDD'nin en az lise mezunu 23 kamu personeli alımı yapacağı öğrenildi. Peki pozisyonlar nelerdir?

POZİSYONLAR NELERDİR?

Devlet Demiryollari Taşimacilik A.Ş Genel Müdürlüğü TCDD, ÖSYM aracılığı ile düzenlenen KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme ataması üzerinden en az lise mezunu 23 kamu personeli alımı yapacağı öğrenildi. Peki pozisyonlar nelerdir? Buna göre lise mezunu vagon teknisyeni, lisans mezunu ise memur ile mühendis kadroları için alımlar yapılmaktadır. Peki adaylar başvurularını nasıl yapabilir?

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Devlet Demiryollari Taşimacilik A.Ş Genel Müdürlüğü TCDD yukarıda verilen kadrolar için toplam 23 kamu personeli alımı gerçekleştirmektedir. Peki başvurular nasıl yapılır? Buna göre adayların müracaatlar için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi AİS'e girmesi ve 5 Temmuz'a kadar kesin başvurularını yaparak 15 TL'lik onay ücretini yatırması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim