Ülkemizin atama yapması en beklenen kurumları arasında yer alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere merkezi yerleştirme atamaları ile memur alımı gerçekleştirmektedir. KPSS 2018/1 atamaları ile memur alımı yapıp yapmayacağı beklenen bu kurumlar içinde kadrolar ayrıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM üzerinden kamuoyuna ilanlar yayımlandı ve KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme atamasına ilişkin bilgiler verildi. Buna göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı 30 memur alımı yapıyor. Pozisyonlar ile diğer detayları paylaşıyoruz.

POZİSYONLAR NEDİR?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme ataması ile 30 memur alımı gerçekleştirmektedir. Peki pozisyonlar nelerdir? Buna göre lise mezunları için teknisyen, veteriner sağlık teknisyeni, önlisans mezunları için tekniker, veteriner sağlık teknikeri, kitap patoloğu, kütüphaneci, restoratör ile veri hazırlama ve kontrol işletmeni VHKİ kadroları için memur alımı yapılmaktadır. Peki başvurular nasıl yapılacak?

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı yukarıda verilen kadrolar için KPSS 2018/1 kapsamında toplam 30 memur alımı gerçekleştirmektedir. Peki nasıl başvuru yapılır? Adayların 5 Temmuz tarihine kadar müracaatlarını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi AİS üzerinden gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim