Geçtiğimiz haftalarda Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ( TİGEM ) personel alımı yapacağını belirtmişti. Başvuruların 19 Mart 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık başvurularda son günlere gelindi. Söz konusu ilan ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesine farklı kadrolarda toplamda toplamda 150 kişi alacak ve buna göre adaylar aşağıdaki başvuru şartlarına göre başvurularını gerçekleştirebilirler.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesine toplamda 150 kişi alacak. Buna göre Ziraat Mühendisi kadrolarında, Tarla Bitkileri alanında 27, Bitki Koruma alanında 4, Bahçe Bitkileri alanında 1, Tarım Makineleri alanında 13, Tarımsal Yapılan ve Sulama alanında 14, Zootekni alanında 17 kişi alacak. Veteriner Hekim 35, İnşaat Teknikeri 2, Radyoloji Teknikeri 2, Elektrik Teknikeri 16 ve Veteriner Sağlık Teknisyeni kadrolarında 19 kişilik kadro ile toplamda 150 kişi alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesine alımını yapacağı kadrolar için adaylardan bazı nitelikler aramaktadır. Buna göre adayların bu nitelikleri taşımaları dahilinde atama yönetmeliği hükümlerinde 399 sayılı kanunun Hükmünde kararname kapsamında yazılı ve sözlü sınav yapacaktır. 

Söz konusu ilan ile sınava katılacak adaylardan, 399 Sayılı Kanunun Hükmünde Kararnamenin 7. maddesindeki genel şartları taşımak, Son başvuru tarihi itibari ile 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunu olan KPSSP3 puan türünden, Önlisans mezunu olanlardan KPSSP93 ve Lise mezunu olanlardan KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Fakültelerin, Yüksekokulların veya liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Başvurular 19 Mart 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. Hala başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemlerini tamamlamamış olan adaylar en geç 30 Mart 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığına şahsen veya posta yolu ile yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim