Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. Aranan şart ise Kamu Personeli Seçme Sınavı'dan en az Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen puanda almak. Başvuruda aranan şartlar neler? Kaç kişiye iş imkanı sağlanacak? KPSS den en az kaç puan almış olmak gerek? Haberimizin devamında detayları sizler için paylaşıyoruz.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DUYURDU 6 KAMU PERSONELİ ALINACAK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yayımladığı ilanda 6 kamu personeli alımı yapılacağını duyurdu. Alınacak olan kamu personelleri mühendis kadrosunda görev yapacak.Aranan şartlardan birisi ise Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan en az 50 puan almış olmak.Alımı yapılacak olan 6 kamu personelinin Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde istihdam ettirileceği de açıklanan bilgiler arasında.Alımı yapılacak olan 6 kamu personeli sözleşmeli olacak şekilde istihdam ettirilecek.Peki başvuruda aranan şartlar neler?Başvurular nasıl yapılacak?

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuruda aranan şartlar şu şekilde: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,akıl sağlığında bir sorun olmamak, asker ödevini tamamlamış olmaları veya henüz askerlik çağına gelmemiş olmak eğer askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış ya da ertelemiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, yüksek lisans şartı bulunan sözleşmeli alımlarda bu pozisyonlara başvuruda bulunacak olan adayların başvuru tarihlerinin sona ermesinden önce yüksek lisanlarını tamamlamış olmaları gerekmektedir, sağlık yönünden çalışmasına engel teşkil edecek sorunu olmamak, ingilizce için gerek görülen yeterliliğe sahip olmak, adaylar atandıkları yerde 5 yıl boyunca tayin hakkında bulunamayacak.Başvuru için dilekçe,KPSS sonuç belgesi, yds e-yds, kpds, üds, yökdil veya geçerli eşdeğer dil belgesi, sgk hizmek dökümü, vesikalık fotoğraf, lisans/yüksek lisans diploması aslı ya da onaylı örneği gerekiyor.

Editör: TE Bilisim