Tarım Bakanlığı bünyesine personel alımı uzunca sürelerdir bekleniyor. Kamuoyu gündemine taşındığı, personel alım ilanı yayınlanacağı sözü verildiği günden beri alımlara yönelik herhangi bir adım atılmadı ve konuya ilişkin bir açıklama da kamuoyu gündemine aktarılmadı. Yayımlanması istenen 10 bin personel alımı sürecine dair de ilk açıklama eski bakan tarafından yapılmıştı. Açıklamada bakanlık bünyesine çok sayıda memur alımının yapılacağı ve bu alımların ivedi şekilde gerçekleştirilerek uzun süredir ciddi miktarlarda alım yapılmayan kurumun adaylarının müjdeli haberi verileceği ifade edilmişti. Bakanın görevinden ayrılması, yeni bakanın göreve başlaması gibi süreçler geçti ancak halen bakanlık tarafından böyle bir alım ilanı yayımlanmadı. Konuya yönelik sıkıntılar meclis gündemine taşındı.

Manisa milletvekili gündeme taşıdı

Manisa milletvekili Bekir Başevirgen 10 bin personel alımı konusunu gündeme taşıyarak verilen sözleri hatırlattı. Açıklamasında " Mayıs 2018'de dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Eşref Fakıbaba, ziraat mühendisi, veteriner hekim, teknisyen, tekniker ve gıda mühendisleri istihdam için 10.551 kişinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ailesine katılmasına yönelik gerekli kuruluşlarla yazışmaların başlatıldığı müjdesini vermiş, "Bir şey söylüyorsam doğrudur." diyerek alımların gerçekleşeceğine yönelik umut yaratmış ve atama bekleyenleri sevindirmiştir. Bugün itibarıyla Bakanlığa herhangi bir adım olmadığı gibi konuyla ilgili herhangi bir açıklama da yapılmamaktadır. Şubat ve mayıs aylarında Maliye Bakanlığından ikinci kez kadro talep edilmiş ancak Maliye Bakanlığından Tarım Bakanlığına bu konuyla ilgili bir geri dönüşün olup olmadığı açıklanmamıştır. Bu atamalar yapılacak mıdır, yoksa görevi sona ermiş bir Bakanın vaatleri hükmünü yitirmiş midir? İstihdam politikaları bakanların inisiyatifinde değildir, dolayısıyla AKP hükûmetinin bir önceki dönem verdiği sözler mevcut Bakanlık ve iktidar için hâlâ bağlayıcıdır. " ifadelerini kullandı.

Tarım Bakanlığı memur alımı yapılacak mı?

Uzunca sürelerdir binlerce kişi tarafından merakla beklenen memur alımının yapılıp yapılmayacağı sosyal medya gündeminde de ilgi gören konular arasında. Sitemiz isinolsa.com adresini ziyaret eden çok sayıda ziyaretçimiz de bizlere Tarım Bakanlığı 10 bin memur alımını sormaktalar. Sürece dair tüm gelişmeleri takip edip sizlere aktarıyor olacağız. Sizce Tarım Bakanlığı yakın zaman içerisinde 10 bin memur alım ilanı yayımlar mı? Tarım Bakanlığının uzunca sürelerdir personel alım ilanı yayımlamaması hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz. Tarım Bakanlığı 10 bin memur alımı yayınlandığı anda bildirim almak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS için TIKLAYINIZ

Android için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim