Sosyal Güvenlik Kurumu her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzer personel alımı yapmaya devam ediyor. Söz konusu kurum boş kadroların doldurulması için sözlemeli ve daimi statüsünde çalışmak üzere pesonel alımı yaptığı gibi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar neticesinde düzelenen Merkezi Atamalar ile de memur alımı gerçekleştirmektedir. Bu senenin ilk merkezi ataması olan 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı tercihlerinde ilgili kurum (Sosyal Güvenlik Kurumu)'da memur alımı gerçekleştirecek.

Kadrolara önlisans ve lisans mezunu adaylar başvuracak olup başvuru yapabilecek olan bölümler ve nitelik kodları aşağıda belirtilmiştir.

Kimler Başvurabilir

4459:Maliye, Muhasebe ve Maliye veya Maliye-Muhasebe lisans programından mezun olmak.
4469:Sigortacılık veya Sigortacılık ve Risk Yönetimi lisans programından mezun olmak.
4503:Kamu Yönetimi,Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi,Siyaset Bilimi lisans programlarının birinden mezun olmak.
4507:Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi,Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Toplumsal ve Siyasal Bilimler lisans programlarının birinden mezun olmak.
4421:Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, İşletme-Ekonomi, İşletme-İktisat, Uluslararası Ticaret ve Finansman lisans programlarının birinden mezun olmak.
4429:Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Çalışma Ekonomisi lisans programından mezun olmak.
4431:İşletme, İşletmecilik, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, İşletme-Ekonomi, İşletme-İktisat, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Pazarlama, Yönetim ve Organizasyon, Yönetim Bilişim Sistemleri lisans programlarının birinden mezun olmak.


Yukarıda mezun olması gerekilen önlisans ve lisans bölümleri ile adayın sahip olması gereken nitelik kodları detaylı olarak sunulmuştur. Yukarıda ki bölümlerden mezun olan adaylar ais.osym.gov.tr sitesi aracılığı ile Sosyal Güvenlik Kurumuna memur olarak atanmak için başvuruda bulunabilir.
Editör: TE Bilisim