Sahil Güvenlik Komtanlığı geçtiğimiz günlerde bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için ilan yayımlamıştı. Talep oldukça büyük oldu şimdi yüzlerce aday bu ilana başvuru yapacak. Sahil Güvenlik Komtanlığı tarafından yayımlanan başvuru kılavuzuna göre sizlere ilan hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

İLANIN DETAYLARI:

Sahil Güvenlik Komtanlığı 2018 yılı Devlet memuru Alımı için başvuru kılavuzu yayımladı ve yayımlanan kılavuza göre farklı pozisyonlarda 10 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacak. 
Buna göre Sahil Güvenlik Komtanlığı 657 Sayılı Devlet memurları kanununa göre, KPSS puan türüne göre alım yapacak. KPSS 60 puan ile, 2 Uluslararası İlişkiler ve Andlaşmalar Uzmanı ve 1 Grafiker alacak. KPSS 70 puan ile ise, 1 Personel İşleri uzmanı, 1 Gümrük İşleri Uzmanı, 1 Performans ve Program Uzmanı, 1 Mali İşleri uzmanı ve 1 Bilgisayar Mühendisi alacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Herhangi bir kamu kurumunda 657 Sayılı devlet memurları kanununa tabi görevlerde çalışmamış ve Sözleşmeli astsubay, Subay, Uzman Erbaş veya Sözleşmeli er olarak sözleşmesi fesedilmiş veya hala çalışıyor olmamak,  ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış olmak ve alım yapılacak pozisyona göre belirtilen özel niteliklerin taşınması gerekmeketdir.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

İlgili ilan Devlet Personel Başkanığı tarafından 05 Kasım 2018 tarihinde ilan edilmiş olup adaylar başvurularına Bugün ( 12 kasım 2018 ) itibari ile başladılar. Bu yönde başvuru sayfası açıldı ve adaylar başvurularını en geç 22 Kasım 2018 tarihi saat 16:00 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular sadece Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi internet sitesi üzerinden www.sahilguvenlik.gov.tr adresinden yapılacaktır. Başvurusunu yapan adaylar başvuru sonuçlarını, Sınav taarihi, saati ve yerini 30 kasım 2018 tarihinden sonra Sahil Güvenliğin resmi internet sitesinden öğreneceklerdir. Aşağıdan başvuru sayfasına ve yayımlanmış başvuru kılavuzuna ulalabilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU
BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim