Devlet Personel Başkanlığı tarafından 03 Nisan 2018 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı pozisyon ve niteliklerde memur alımları yapacağını belirtti. Söz konusu olan ilana başvuru yapaca kadaylar başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Buna göre Sahil Güvenlik Komutanlığı yayımladığı 2018 yılı Sözleşmeli Personel Alımı Kılavuzu ile alım şartları ve alım kadroları şöyledir.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Sahil Güvenlik Komutanlığı toplamda 240 kişilik kadro ile,Büro Personeli Pozisyonunda, 3 Dava Takip, 8 giriş Kontrol, 1 Fotoğraf, 14 Mali İşler, 3 Ambar, 12 Mal Sorumlusu, 6 Hesap Sorumlusu, 2 Kasiyer, 41 Düz Büro Personeli, 2 Resepsiyon alımı yapacak. Tekniker Pozisyonunda ise, 3 Elektrik Teknikeri, 8 Elektronik Teknikeri, 16 bilgisayar Teknikeri, 5 Harita Kadastro, 3 İnşaat, 1 Sıhhi Tesisat, 1 Video Montoj pozisyonunda tekniker alacak. Teknisyen Kadrosuna ise, 9 Bilgisayar/ Veri Bankası, 2 Bakım Onarım, 2 basın Yayın, 4 Elektrik, 2 Motor, 3 Santral, 3 Elektronik, 1 Gemi İnşa, 1 Klima İklimlendirme, 3 Sıhhi Tesisat pozisyonlarına alım yapacak. Destek Personeli kadrosuna ise, 3 bahçıvan, 6 Berber, 4 Boyacı/ Badanacı, 59 Hizmetli, 6 Garson ve 2 Terzi posizyonunda Destek Personeli alacak. Buna göre Sahil Güvenlik Komutanlığı, Büro Personeli, Teknisyen, Tekniker ve Destek Personeli pozisyonlarında alım yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı 240 personel alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2016 yılında Yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisans mezunları içni KPSSP93 ve Lise mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları, İlanda belrtilen kadrolar için eğitimini tamamlamış olmak, Başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını tamamamış olmak, 36 yaşından gün almamış olmak, Askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve Daha önce görev yaptığı personel statüsünde çalışanlar için fehis tarhinin üzerimden en az 1 yıl geçmiş olmak nitelikleri aranacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 09 Nisan 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvuru yapacak adaylar en geç 30 Nisan 2018 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular 09 Nisan 2018 saat 15:00 ile 30 Nisan 2018 saat 14:00 arasında yapılacaktır. Başvurular sadece Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi internet sitesi olan www.sahilguvenlik.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır. Başvurusunu yapan adaylar Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılacak Mülakat sınavına katılacaklardır. Mülaka SInavına katılmaya hak kazanan adayların listesi 15 mayıs 2018 tarihinden sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı İnternet sayfasında yayımlanacaktır. İlanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi alabilirler.