SağlıK Bakanlığı bünyesinde KPSS sonuçları neticesinde göreve başlatılacak olan personellere yönelik önemli bir açıklama gerçekleştirildi. Açıklamada KPSS 2018/4 ve KPSS 2018/5 sonuçlarına göre istihdam edilecek sözleşmeli personellerin göreve başlama işlemlerinin yürütüldüğü bilgisi aktarıldı. Açıklamada " Göreve başlama işlemlerine ilişkin başvurular08.11.2018 – 27.11.2018 tarihleri arasında alınacaktır. Adayların bu süre içinde, istenen belgelerle birlikte Ek-3’de belirtilen birimlerimizde kurulan komisyonlara başvuruda bulunmaları gerekmektedir. " ifadelerine yer verildi. Göreve başlama işlemlerini hastalık ya da doğum gibi sebeplerden ötürü gerçekleştiremeyecek kişilerin başvuruları birinci dereceden yakınları tarafından yapılabilecektir. Bu kişiler ilgili mazeretlerini tabip raporuyla belgelendirmek durumundadırlar. Başvurularını sağlayacak olan adaylar ilgili evrak ve belgelerini en geç, son tarih olarak belirtilen 27.11.2018 tarihine kadar teslim etmiş olmalıdırlar. İlgili atanma şartlarını taşıyan adaylar için son göreve başlama tarihi ise 28.11.2018 olarak aktarılmış ve adayların dikkatine sunulmuş durumdadır.

Göreve başlama süreçleri

Adayların son göreve başlama tarihleri 28.11.2018 olarak aktarılmış olsa da belirtilen tarihten önce göreve başlamak isteyen adaylar, eğer ilgili başvuru süreçlerini tamamlamışlarsa, başvurularını yaptıktan sonra imzalayacakları hizmet sözleşmesi dahilinde göreve başlayabileceklerdir. Buradaki önemli nokta tüm evrakların ve göreve başlama koşullarının, klavuzda belirtildiği şekilde sağlanması ve şartlara aykırılık bulunmamasıdır. İlgili klavuza yönelik detaylara aşağıdaki bağlantıdan erişim sağlayabilirsiniz...

Güvenlik soruşturması tamamlanmayan adayların durumu

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda güvenlik soruşturması henüz tamamlanmayan adayların başvuru süreçlerine dair bilgilendirme ise " Güvenlik soruşturması/arşiv araştırması işlemleri henüz tamamlanmayan adayların başvuru ve göreve başlama tarihleri, söz konusu işlemler tamamlandıktan sonra http://www.yhgm.saglik.gov.tr/ internet adresinde ilan edilecektir. " ifadeleriyle kamuoyuna aktarılmaktadır.

Duyurunun tamamına ulaşmak için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim