Sağlık Bakanlığı; Hemşire, ATT, sağlık memuru, diş hekimi, şoför, destek personeli ve diğer kadrolarda sağlıkçı memur alımı gelişmeleri..

Sağlık Bakanlığı personel alım başvuruları ne zaman bağlayacak. Adaylar Sağlık Bakanlığından son dakika bir ilan ile alım ilanının açıklanmasını ya da başvuruların ne zaman alınacağına dair resmi bir açıklamanın yapılmasını bekliyor. Henüz atama takvimi belirli değil. Adaylar için işin olsa ekibi olarak sağlıkçı personel alımlarında kadro dağılımı nasıl olur? Lise, ön lisans yada lisans bölümlerinden mezun adayların kendi branşlarında hangi bölüm mezunu atanmasını beklemektesiniz. Yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz. Diğer yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık personeli atamaları için yaptığı açıklamalar nelerdi?

KADRO DAĞILIMI;

TBMM'de bütçe görüşmeleri için Genel Kurulda konuşma yapan Bakan Fahrettin Koca 2019 yılı için 25 bin personel alımı yapılacağını açıklamıştı. Yapılan açıklamada "2019 yılında pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacı olmak üzere 25 bin toplam sağlık personelinin atamasını gerçekleştireceğiz." dedi. Sahada çalışan sağlık personelinin iş yükünü azaltmak ve hastalara daha kaliteli sağlık hizmeti vermek adına gelecek aylarda acil tıp teknikerliği, veri hazırlama işletmenliği, ambulans şoförlüğü gibi alanlar 6 bin 500 kişilik atama yapılacağını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında özellikle hastanelerde görevlendirilmek üzere 2019 yılı personel alımlarına ilişkin yeni gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz. Gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

İşin olsa mobil uygulaması

Hangi kadrolarda alımların yapılmasını beklemektesiniz. Yorum olarak paylaşabilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim