Kamuya alımlar devam ediyor. Bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere Devlet Personel Başkanlığı veya Bakanlıkların kendi internet sitelerinde yayımlanan ilana göre kamuya on binlerce memur alımı ve personel alımı yapılacak. Buna göe geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilanlara göre Sağlık Bakanlığı 18 Bin memur personel ve Adalet bakanlığı 14 Bin 304 Memur Personel alımı gerçekleştiriyor. Haberimizin devamında ilgili ilanlar için detaylı bilgilere ulaşarak başvuru yapabilirsiniz.

Ayrıca Adalet bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı memur alımı başvuruları 11 Haziran 2018 tarihinde sona eriyor ve adayların başvuru yapabilmeleri için başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir.

SAĞLIK BAKANLIĞI 18 BİN MEMUR ALIMI:

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için Merkezi Atama ile bünyesine 18 bin memur personel alımı yapacağını belirtti. Buna göre Sağlık Bakanlığı Lise, Önlisans ve Lisans mezunu 18 bin kişi alacak.Alımlar ÖSYM tarafından yapılak Merkezi Yerleştirme ile KPSS 2018/5 kapsamında yapılacak. Adaylar tercih işmelerine 04 Haziran 2018 tarihinde başlamış olup en geç 11 Haziran 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Ayrıca adayların Tercih ücreti olarak 15 TL lik tutarı ÖSYm nin belirlediği şekilde yatırmaları gereklidir. 

Tercih işlemleri, https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. Bunun dışında ÖSYM'ye veya Sağlık Bakanlığına şahsen veya posta yolu ile yapılan tercihler kabul edilmeyecektir.

Sağlık Bakanlığı İlan için detaylı bilgiye ulaşmak isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

ADALET BAKANLIĞI 14 BİN 304 MEMUR PERSONEL ALIMI:

Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilana göre bünyesine farklı pozisyonlarda toplamda 14 bin 304 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtmişti. Buna göre adaylar başvuru işlemlerine 21 Mayıs 2018 tarihinde başlamış olup en geç 11 Haziran 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları şarttır. 

Buna göre Adalet Bakanlığı bünyesine, Sözleşmeli Personel, İcra Katibi ve CTE personeli alacak.  Buna göre Adalet Bakanlığı Sözleşmeli olarak 5 bin 493 personel alımı ve 1344 İcra Katibi alacak. Ayrıca Adalet Bakanlığına bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ise 7 bin 467 kişilik kadro ile memur personel alımı yapacağını belirtildi. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları ve pozisyonuna göre özel nitelikleri taşımaları gereklidir. 

Adalet bakanlığı ilanı hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Tüm Kamu İlanlarına anlık olarak ulaşmak isteyen adaylar,  İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerek tüm gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim