Sağlık Bakanlığınca yapılacak olan işçi alımı için meraklı bekleyiş giderek büyüyerek devam etmektedir. Kamu sektöründe çalışan taşeron işçi sisteminin kaldırılmasıyla birlikte İŞKUR aracılığıyla birlikte yapılacak olan açıklamayla işçi alımı için sayıda belirtilmektedir. Geçmiş zamanda Bakan Ahmet Demircan’ın açıklanmış olduğu 19 Bin sağlık işçisi alımı sözü ne zaman gerçekleşeceği merak ile bekleniyor.

İL AÇIKLAMA MECLİSTEN GELMİŞTİ!

Türkiye Büyük Millet Meclisi içerisinde konuya hakim olan ve bu konuya yönelik bir açıklama yapan o dönemin Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, taşeron sisteminin ortadan kaldırılmasıyla birlikte Bakanlık üzerine yapılacak olan işçi alımlarının Türkiye İş Kurumu yani İŞKUR tarafından yapılacağı açıklanmıştı. Bunun ile birlikte ilk alım İŞKUR tarafından yapılarak 19 bin kişinin işe alınacağını söylemişti.

19 Bin olarak açıklanmış olan sayı daha sonra konuşulan iddialara göre Sağlık Bakanlığı Müsteşarı tarafından 9 bin olarak dile getirilmiş devam edilen iddialarda ise Müsteşar Gümüş’ün başvurularının 16 Temmuz’da başlayacağını da konuşulmuştu. Fakat bu tarihe kadar hiçbir gelişme yaşanmadığından belirtilen iddiaar asılsız çıktı.

Bu iddialar ile birlikte asıl bir açıklama yapmayan Sağlık Bakanlığı, alımın nasıl yapılacağı, nasıl olacağı gibi kafalarda merak edilen sorulara yönelik de hiçbir şekilde açıklama yapmamaktadır.

Editör: TE Bilisim