Sağlık Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere binlerce memur personeli alımı yapmaktadır. Onlarca farklı pozisyon için alım yapmakta olan Sağlık Bakanlığında ki pek çok kadro FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi ile boşaldı. Bu kadroların doldurulması için Sağlık Bakanlığının yıl sonuna kadar 15 bine yakın personel alımı yapması beklenmekteydi. 2016/6 tercihleri ile binlerce alım yapan Sağlık Bakanlığı 2016/7 tercihleri ilede en az ortaöğretim mezunu toplam 4 bin 984 memur alımı yapacak.

KPSS Şartı Aranıyor

Sağlık Bakanlığı 2016/7 tercihlerini yapmak isteyen adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması gerekmektedir. Lisans mezunu adayların 2016'da düzenlenen ortaöğretim ile önlisans mezunlarının ise 2014 yılında düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması gerekmektedir.
Farklı pozisyonlar için sözleşmeli 5 bine yakın memur personeli alımı yapacak olan Sağlık Bakanlığı bu alımlardan hariç olmak üzere yıl sonuna kadar on bine yakın personel alımı daha yapabilir.

2016/7 tercihleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinden 28 Ekim 2016 - 3 Kasım 2016 tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihler arasında başvuru yapmayan adaylar bir sonra ki tercihlerde ancak yeni açılacak olan kadrolar için seçim yapabilirler. Tercihlerin başlaması ile sizleri tekrar konu hakkında bilgilendireceğiz. Detaylar ve resmi bildiri için aşağıda ki bağlantıyı inceleyeniz.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim