Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan boş pozisyonların doldurulması için personel alımı yapmaya devam ediyor. Yıl sonuna kadar 15 bine yakın personel alımı yapması beklenen Sağlık Bakanlığının 2016 KPSS/6 Yerleştirme Ataması ile toplam 2 bin 808 personel alımı yapması bekleniyor. Hangi pozisyonlar için kaç personel alımının yapılacağı yayımlandığı gibi Sağlık Bakanlığından konu hakkında bildiri de yayımlanmış durumdadır.

Hangi Pozisyon İçin Kaç Personel Alımı Yapılacak

Sağlık Bakanlığı en az lise mezunu toplam 2 bin 808 personel alımı gerçekleştirecek. Buna göre alımlar lise, önlisans ve lisans düzeyinde yapılacak olup Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak. Lisans mezunu adayların 2016 yılında düzenlenmiş olan KPSS'ye girmiş olması gerekmektedir. Önlisans ve lise mezunları ise 2014 yılında düzenlenen KPSS'ye girmiş olması gerekiyor.

Ebe, hemşire, biyolog, sağlık memuru, bilgisayar işletmeni vb. gibi tüm sağlık pozisyonları için onlarca personel alımı yapılacak. Pozisyon ve alım sayıları oldukça fazla olduğu için hangi pozisyondan kaç personel alımı yapılacağını link olarak aşağıda sizler için linki ekledik.

Başvurular 13 Ekim 2016 tarihinde başlayacak ve 19 Ekim 2016 tarihine kadar devam edecek. Başvuru yapmak, hangi pozisyon için kaç personel alımı yapılacağını öğrenmek ve tüm detaylar için Sağlık Bakanlığının bildirisini incelemek isteyen adaylar aşağıda belirtilmiş olan linkleri takip etmesi gerekmektedir.

Pozisyonlar ve Personel Alım Sayıları İçin Tıklayınız
Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim