Ülkemizde her sene ciddi şekilde atama yapan ve atama yapabilmesi için Maliye Bakanlığı tarafından en kolay izni çıkan kamu kurumları arasında yer almakta olan Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile toplam 9 bin memur alımı yapılacağı belirtildi.

Buna göre alım ilanına ilişkin duyuru yapıldı ve 9 bin kişilik memur alımının hangi kadrolar için yapılacağı öğrenildi. Peki hangi branşlar için Sağlık Bakanlığı kaç kişilik atama yapacak? İşin Olsa ekibi olarak Sağlık Bakanlığının 9 bin kişilik memur alımına ilişkin tüm detaylarını siz değerli okurlarımız için açıklıyoruz.

ALINACAK TÜM POZİSYONLAR NELERDİR?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile aşağı bölümde verilen resimdeki pozisyonlar için yanlarında verilen sayılar kadar atama yapılacağı belirtildi. Lise, ön lisans ve lisans mezuun memur alımı yapılacak olup toplam 9 bin kişilik atama yapılacaktır. Buna göre mezuniyetlere göre dağılıma bakıldığında ise lisans düzeyinden 6 bin 845 personel önlisans düzeyinden 829 personel ve lise mezunu düzeyinden bin 326 memur alımı yapılacaktır. Yakın zamanda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden yeni bir duyuru gelmesi ve başvuruların hangi tarihlerde yapılacağına yönelik duyurunun yapılması bekleniyor.

9 BİN MEMUR ALIMI İLANI BURADA

Editör: TE Bilisim