Ülkemizin en önemli kamu kurumları arasında yer almakta olan Sağlık Bakanlığı her sene ciddi düzeyde atama gerçekleştirmekte olup bu senede 50 bin civarı memur alımı yapılacağı tahmin edilmekteydi. Buna göre ilk alım için Maliye Bakanlığı tarafından onay verildi.

Sağlık Bakanlığı için Maliye Bakanlığı 9 bin memur ve personel alımı için izin çıktı ve atamaya ilişkin duyuru yapılması beklenirken Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından kamuoyuna duyuru yapıldı. Buna göre Sağlık Bakanlığının toplam 9 bin memur alımı ilanı resmi olarak duyurulmuş oldu. Peki detaylar nedir?

ALIMLAR HANGİ POZİSYONLARA YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığının 9 bin memur alımı kadroları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan duyuru ile kamuoyuna açıklandı. Peki alımlar hangi pozisyonlar için yapılacak? Buna göre biyolog, çocuk gelişimcisi, ebe, dil ve konuşma terapisti, diyetisyen, fizyoterapist, hemşire, iş ve uğraşı terapisti, odyolog, perfüzyonist, sağlık fizikçisi, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, psikolog pozisyonları için toplam 9 bin memur alımı yapılacaktır.

Buna göre Sağlık Bakanlığı KPSS puanları ile farklı pozisyonlara lisans düzeyinden 6845 personel önlisans düzeyinden 829 personel ve lise mezunu düzeyinden bin 326 memur alımı yapılacaktır. Alım ilanı yayımlandı ve alıma ilişkin tarih ile yeni duyurular geldiğinde www.isinolsa.com ekibi olarak sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.

POZİSYONLARA GÖRE KADRO DAĞILIMI BURADA

Editör: TE Bilisim