Her sene ciddi atamalar gerçekleştirmekte olan Sağlık Bakanlığı bu sene içerisinde de çok sayıda memur alımı gerçekleştirecektir. İlk atamasını geçtiğimiz aylarda yapan Sağlık Bakanlığı 9 bin memur alımı yaptı. İkinci atamasında 18 bin kişiyi alacak olan Sağlık Bakanlığı 8 bin 188 hemşire alımı yapıyor

KPSS 2018/5 ataması ile 18 bin memur alımı gerçekleştirmekte olan Sağlık Bakanlığı bu atamaların 8 bin 188'i için hemşire kadrosuna yer verdi. Peki hemşire alımı ilanına adaylar nasıl başvuru yapabilir? İşin Olsa ekibi olarak hemşire alımı detaylarını sizler için paylaşıyoruz.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/5 ataması ile toplam 18 bin memur alımı yapıyor. Bu alımlar içinde en çok kadro hemşire için ayrıldı. Öyle ki 8 bin 188 hemşire alımı yapılıyor. Peki nasıl başvuru yapılır? Buna göre adayların 11 Haziran 2018 tarihine kadar https://ais.osym.gov.tr adresini tarayıcılarının url bölümüne yapıştırması ardından KPSS 2018/5 atama sekmesine tıklayarak ÖSYM şifreleri, T.C. kimlik numaralarını ilgili ekrana girmesi gerekmektedir. Buradan adaylar açılacak olan pencereden hemşire kadrosu için başvurularını yapıp formu kaydedebilir. Başvurularını kayıt eden internet üzerinden ya da ATM'den 15 TL'lik onay ücretini ÖSYM için ödemesi gerekmektedir. Ödeme yapmayan adayların başvurusu geçersiz sayılacak olup 954 ortaöğretim mezunu hemşire ve 7 bin 234 lisans mezunu hemşire alımı yapılmaktadır.

Editör: TE Bilisim