Sağlık Bakanlığı İŞKUR üzerinden yayımladığı ilanda 5298 memur personel alımı yapacağını kamuoyuna duyurmuştu. Bu alımlar, kurumdan alım bekleyen çok sayıda kişi için de umut ışığı olmuştu. Eski hükümlü ve engelli personel alımlarının da söz konusu olduğu bu ilanda, adaylara başvuru için 13 Eylül 2018 tarihine kadar süre verilmişti. Binlerce kişi tarafından yoğun ilgi gösterilen ilanda, kura sistemiyle seçimler gerçekleştirilecek.

Başvuruları olumlu değerlendirilen adayların, özellikle sosyal medya üzerinde sağlık bakanlığı kura sonuçları ve sağlık bakanlığı 5298 personel alımı gibi konu başlıklarına çok sayıda yoğunlaştıkları da biliniyordu. Yayımlanacak kura sonuçlarının ardından binlerce kişinin Sağlık Bakanlığı bünyesine istihdamı gerçekleştirilmiş olacak.

Hangi kadrolara alımlar gerçekleştiriliyor?

Bakanlık ilgili ilanında yaptığı duyurusunda Temizlik Görevlisi, İnşaat Boyacısı/ Boyacı, Marangoz, Kaynakçı ( Elektrik ve Oksijen ) ve Istıma ve Sıhhi Tesisatçı gibi pozisyonlara alımın yapılacağını belirtmişti. Bu duyuru dahilinde 1276 eski hükümlü ve 431 engelli personel alımı gerçekleştirilmiş olacak. Kura sonuçlarının açıklanmasına çok az bir süre kaldı.

Sağlık Bakanlığı 5298 personel işçi alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yapılan personel alım duyurusunda aktarılan bilgiler dahilinde, kura sonuçlarının 25 Ekim 2018 tarihinde kamuoyuna yansıtılması gerekiyor. Muhtemelen öğlen saatlerinde ya da akşam saat 18.00 itibariyle isinolsa.com olarak Sağlık Bakanlığı 5298 memur personel işçi alımına yönelik duyurunun gerçekleşeceğini düşünmekteyiz.

Sonuçlar açıklandığı anda bildirim alarak ilk siz haberdar olmak isterseniz mobil uygulamalarımızı ücretsiz şekilde uygulama mağazalarından indirebilirsiniz.

iOS için TIKLAYINIZ

Android için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim