Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile ilan edilen duyuruda Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere farklı pozisyonlar için toplam 3 bin 890 kişilik memur personel alımı yapılacağı belirtilmişti.

MÜRACAATLAR 2 MARTTA BAŞLIYOR

Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun alım yapacağı 3 bin 890 personel alım ilanına adaylar ÖSYM aracılığı ile 2 Mart 2017 tarihinden itibaren başvuru yapabilecek. Adaylar kendi bölümleri ya da nitelklerine uygun bulunan kadrolar için ÖSYM aracılığı ile Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu personel alımına müracaat edebilir.

KADRO DAĞILIMI BELLİ OLDU

Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun alım yapacağı 3 bin 890 kişilik adayın hangi mezun olması ve hangi branştan kaç personel alımı gerçekleştirilecek gibi tüm detaylar belli oldu.
 
Kadro Lisans Önlisans Ortaöğretim
ÇOCUK GELİŞİMCİSİ 10
EBE 88 14
FİZYOTERAPİST 54
HEMŞİRE 2.075 325
PERFÜZYONİST 15
SAĞLIK TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM) 1207
SAĞLIK TEKNİSYENİ (İLK VE ACİL YARDIM) 62
SOSYAL ÇALIŞMACI 40

Yukarıda tablo halinde Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun alım yapacağı personeller için hangi branşa hangi kadro ayrıldığı belirtilmiştir.

Müracaat etmek isteyen adayların 2 Mart 2017 tarihi itibari ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile başvuru yapabilecek olup adaylar kendilerine uygun pozisyonlar için 9 Mart 2017 son tarihe kadar müracaat edebilir.
Editör: TE Bilisim