Sağlık Bakanlığı yaptığı duyurusu ile sağlık alanında memur personel olmak isteyen bir çok kişiyi sevindirdi. Yapılan duyurulara göre Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/5 Tercih kılavuzu ile bünyesine bir çok boş kadro ile 12 bin 500 kişi alacak. Başvurular 07 Haziran 2017 tarihinde başlamış olup adaylar için başvurular sona ermektedir. Adaylar başvurularını en geç 13 Haziran 2017 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadır. Bir çok alanda alım yapan Sağlık Bakanlığı ve Bağlı olduğu ürkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu taşra teşkilatındaki memur personel ihtiyacını karşılamak amaçlı ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile lise, önlisans ve lisan mezunu 12 bin 500 memur personel alacak.

Başvuru yapacak adaylar 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir. 

ALIM KADROLARI NELERDİR:

Sağlık Bakanlığı tercih kılavuzu ile, Çocuk Gelişimci, Dil ve Konuşma Terapisti, Diyetisyen, Ebe, Fizyoterapist, Hemşire, İş ve Uğraşçı Terapisti, Odyolog, perfüzyonist, Psikolog, Sağlık Fizikçisi ve Sağlık Teknikeri kadrolarında, Adli tıp, Ağız Diş sağlığı, Ameliyat, Anestezi, Diş Portez, Diyaliz, elektronoröloji, Evde bakım, Fizik tedavi, ilk ve acil yardım, labarotovar, odyometri, ortopedi, Patalojik Anatomi, Rqadyoterapi, Röntgen, Tıbbi Sekreter pozisyonlarıda Sağlık Teknikeri, Anestezi, Çevre sağlığı, Diş Protez, İlk ve Acil Yardım, Labratovar, Ortepedi, Röntgen ve Tıbbi Sekreter pozisyonlarında ise Sağlık Teknisyeni  olmak üzere, Lise, Lisans ve Önlisans pozisyonlarında toplamda 12 bin 500 kişi alacak. Detaylı olarak kadro dağılımları için Sağlık Bakanlığı 12 Bin 500 Personel Alımı Kadrolar Duyuruldu! KPSS 2017/5 adlı haberimizi inceleyebilirsiniz.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Başvuru yapmak isteyen adaylar için başvurular en geç 13 Haziran 2017 tarihine kadar başvurular yapılması gereklidir. lise, Lisans ve Önlisans düzeyinde tercih yapabilecek sağlık personeli pozisyonlarının bulunduğu tercih kılavuzu KPSS 2017/5 tercih kılavuzu ÖSYM nin resmi internet sayfasında yayımlanacak. Tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Ortaöğretim - Ön Lisans sınav sonuçları kullanılacaktır. Adaylar tercihlerini tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. 

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim