Posta, Telefon, Telegraf Teşkilatı her sene binlerce memur ya da personel alımı yapmaktadır. Genel olarak alımlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile yapılmaktadır. Merkezi Atamalar ile kurumda kiboş kadroların dolması için memur alımı yapan PTT Anonim Şirketi yıl içerisinde de ihtiyaca bağlı olarak memur veya personel alım ilanları yayınlamaktadır. Yayınlanan her ilanda adaylarda bulunması gereken nitelikler belirtilmekte olup bazı ilanlarda adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması ve minimum puanı almış olması gerekmektedir.

PTT Personel Alım İlanları

Posta, Telefon, Telgraf teşkilatı alımlarını Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyurduğu gibi resmi internet sitesinde bulunan PTT :İK sayfası aracılığı ile de personel alım ilanlarını ve önemli haberleri duyurmaktadır.

Posta, Telefon Tegraf teşkilatının resmi internet sitesinde yer alan duyurular incelendiğinde şu anda aktif olarak personel alımın olmadığı görülmektedir. Fakat Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin kamu kurumlarından atılması ile PTT Anonim Şirketinde de personel açığı olmasına sebep olabilir. Yurt genelinde yapılan operasyonların sona ermesi ile PTT dahil olmak üzere çok sayıda bakanlığın kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur alımı yapacağı tahmin edilmektedir.

NOT: BU MAKALE BİR HABER NİTELİĞİNDEDİR. HERHANGİ BİR ALIM İLANI DEĞİLDİR. HİÇ BİR ADAY GİDİPTE PTT ŞUBESİNE İŞ BAŞVURUSUNDA BULUNAMAZ. BU YAPILAN HABER SADECE BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR. OLUŞACAK HERHANGİ BİR PROBLEMDE SİTEMİZ SORUMLU DEĞİLDİR. PTT PERSONEL ALIM İLANI SADECE RESMİ İNTERNET SİTESİNDE VE DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI SİTESİNDE DUYURU YAPILMAKTADIR.
Editör: TE Bilisim