Posta ve Telgraf Şirketi ( PTT ) bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı personel alımı yapacağını geçtiğimiz günlerde belirtmişti. Farklı pozisyonlarda toplamda toplamda 5 bin kişi alınacak. Binlerce aday bu ilan için başvuruların başlamasını bekliyor. Başvurular 14 Mayıs 2018 tarihinde başlayacak ve adaylar başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvurularını gerçekleştirebilecekler. Haberimizin devamında ilgili ilan için detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

İLANIN DETAYLARI NELER?

PTT Taşra ve merkez teşkilatında bulunan personel eksikliğini karşılamak amaçlı PTT 'de Çalıştılacak İdari Hezmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarında 5 bin kişi istihdam edilecek. Ayrıca adaylar Sosyal güvenlik bakımından 5510 Sayılı kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının A bendinde bulunan hükümleri uyarınca Sigortalı olacaklardır. 5 bin kişilik kadro farklı pozisyonlara dağıtılmıştır.

KADRO DAĞILIMI NELERDİR?

PTT farklı pozisyonlarda alım yapacağını belirtti. Buna göre 250 Uzman Yardımcısı, 1623 Postacı, 2625 Gişe ve Büro Görevlisi, 20 Mimar, 200 Mühendis, 82 Avukat, 200 Tekniker olmak üzere toplamda 5 bin kişi alınacak.

Ayrıca alım pozisyonlarıda kendi içerisinde dağılmaka olup, Uzman Yardımcısı pozisyonu için Hukuk, Mütercim Tercümanlık, Endüstri Mühendisliği alanlarında alım yapılacak.

Gişe ve Büro Görevlisi için, Sigortacılık, Bankcılık Pazarlamai Lojistik ve PTT'de çalışan firma elemanı alanlarında alım yapılşacak. Ayrıca postacı pozisyonu içinde PTT'de çalışan Firma elemanı için alım yapılacaktır.

Ayrıca ilgili alım kadrolarına ulaşmalk için Ek-1 tablosunu inceleyebilirsiniz. Ek- 1 Tablosuna Buradan Ulaşabilirsiniz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

PTT 5 bin personel alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türk Vatandaşı olmak, 18 Yaşınıd tamamlamış olmak, başvuru tarihi itibari ile 1984 ve sonrası doğumlu olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturmasu ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilirler.

ÖZEL ŞARTLAR:

Adaylar ayrıca yukarıdaki genel niteliklerle birlikte bazı özel şartları da taşımaları gerekmektedir. Söz konusu alım kadrolarına göre özel şartlar şöyledir;

Avukat Pozisyonu: Hukuk fakültesi mezunu olmuş olmak, Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak, YDS ve YÖKDİL den en az 60 puan almış olmak.

Mimar Pozisyonu: Bu pozisyona başvuru yapacak adaylar , fakültelerin Mimarlık, İç Mimari, İç Mimarlık, İç Mimari ve Çevre Tasarımı ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinden mezun olmuş olmak ve 2016, 2017 veya 2018 yıllarında yapılan İngilizce, Almanca veya Fransızca bölümlerinden YDS ve YÖKDİL sınavlarıdan en az 60 puan almış olmak.

Mühendis Pozisyonu: Mühendis Poziyonu için Ek-2 Tablosunda belirtilen fakültelerin ilgili Mühendislik bölümlerinden mezun olmuş olmak ve 2016, 2017 veya 2018 yıllarında yapılan YÖKDİL ve YDS den ngilizce, Almanca veya Fransızca bölümlerinin en az birinden 60 puan almış olmak.

PTT Uzman Yardımcısı: Bu pozisyon Hukuk, Mtericm Tercümanlık ve Endüstri alanlarında ayrılmaktadır. Bu yönde adayların Ek-2 tablosunda beliertilen ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Ayrıca, uzman Yardımcısı, Endüstri Mühendisliği ve Hukuk alanlarında İngilizce, Almanca veya Fransızca bölümlerinin en az birinden ve Mütercim Tercümanlık alanları için ise, ngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Çince (Mandarin), Rusça veya İspanyolca bölümlerinin en az birinden YDS ve YÖKDİL sınavlarından en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

Tekniker Pozisyonu: Bu pozisyona başvuru yapacak adaylar İki yıllık eğitim veren yüksekokullarında Ek-2 tablosunda belirtilen bölümlerinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Gişe ve Büro Görevlisi: Bu pozsyon için Bankacılık, Pazarlama, Lojistik, Sigortacılık ve PTT çalışan Firma Elemanı alanlarında alım yapılacak ve adaylardan, Sigortacılık alanı için, SEGEM Teknik Personel Yeterlilik belgesine sahip olmaları ve diğer alanlarda dail olmak üzere en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının Ek- tablosundaki alanlarından mezun olmuş olmaları gereklidir. PTT de çalışan Firma elememanı pozisyonu için ise, )30.03.2018 tarihinden önce PTT de işgücü hizmet alımı suretiyle firma elemanı olarak göreve başlamış ve halen çalışıyor olmak nitelikler aranacak.

Poztacı Pozisyonu : Poztacı pozisyouna başvuru yapacak adaylar, Ek – tablosundaki iki yıllık eğitim verem yüksekokullarında alanlarından mezun olmuş olmak, En az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak ve A2 Ehliyete sahip olmaları, Sürücü belgelerini Monoküler teşhis ile almamış olmak ve Erkek adaylar için 168, Bayan adaylar için e az 60cm boyunda olmaları gereklidir. PTT de çalışan firma elemanı içi ise, 30.03.2018 tarihinden önce PTT de işgücü hizmet alımı suretiyle firma elemanı olarak göreve başlamış ve halen çalışıyor olmak nitelikler aranacak.

Ayrıca yukarıda özel şartlarda belirttiğimiz Ek- 2 tablosuna Buradan ulaşabilir ve alanlar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz

Diğer Ek-3 Tablosuna ilse Buradan Ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Adaylar başvurularına 14 mayıs 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre PTT Başvuru en geç 18 Mayıs 2018 tarihine kadar yapılması şarttır. Başvurular www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır. Adaylar ilan edilen pozisyonlar için yapılacak olan yazılı sınavlardan yalnızca birine başvuracaktır. Adaylar; Avukat, Mimar, Mühendis, Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonlarına başvuru tarihi itibari ile MERNİS adresinin bulunduğu İl’e başvuru yapabileceklerdir. Birden fazla İl’e yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır. PTT Uzman Yardımcısı pozisyonları için ikamet şartı aranmayacaktır. Şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Ayrıca haberimizdeki ilan güncel ilan olup daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar aşağıdaki haberimizide inceleyebilirler.

PTT 5 Bin Memur Alımı İlanı Güncellendi! Neler Değiştirildi?

PTT 5 Bin Memur Alımında İkametgah Şartı Değiştirildi! İkametgah Şartı Kalktı Mı?

PTT İlanını daha yakından takip etmek için ve genel bilgiler hakkında detaylı bilgi almak için Mobil Uygulamamızı İnidirerek devamlı olarak cebinize gelmesini sağlayabilirsiniz. İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmek için Buradan Ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim