Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilana göre PTT binlerce memur personel olmak isteyen adaya müjdeli haber vermişti. Yayımlanan ilana göre PTT bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak açalı toplamda 5 bin kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapacağını belirtmişti. Başvuruların 14 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. Hala başvuru yapmayan ve başvuru işlemini tamamlamayan adaylar artık bir an önce başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Haberimizin devamında bulunana bilgiler doğrultusunda başvurularınızı yapabileceksiniz.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

PTT 5 bin kişilik kadrosu ile farklı pozisyonlarda alım yapacağını belirtmişti. Buna göre PTT, 250 Uzman Yardımcısı, 1623 Postacı, 2625 Gişe ve Büro Görevlisi, 20 Mimar, 200 Mühendis, 82 Avukat, 200 Tekniker olmak üzere toplamda 5 bin kişi alınacak. Ayrıca ilgili alım kadrolarına ulaşmalk için Ek-1 tablosunu inceleyebilirsiniz. Ek- 1 Tablosuna Buradan Ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

PTT alımını yapacağı 5 bin kişilik kadro ile adaylardan bazı genel ve özel şartlar arıyor. Buna göre adaylardan genel olarak, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaından büyük olmamak ( 14 Mayıs 1084 ve sonrası doğumlu olmak ), Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yurtiçi veya Yurtdışında görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir başka kurluşa karşı mecburi hizmet şartı olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yapılacak Güvenlik araştırması ve Arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmeki Daha önce görev yaptığı kurumdan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartları aranacaktır.

Ayrıca adaylardan kadrosuna göre özel nitelikler aranacak olup bu belirtilen pozisyon için Öğrenim şartını taşıyor olmaları gereklidir. Ayrıca adaylar PTT tarafından yazılı ve sözlğ sınava tabi tututlacak olup sınav sonucuna göre kadro işlemleri yapılacaktır.

Özel Şartlar hakkında PTT 5 Bin Personel Alımı Özel Şartlar ve Kadro Dağılımı Haberimizi inceleyerek özel şartlara ulaşabilirsiniz. hatta PTT tarafından yayımlanan Özel şartlar için eğitim seviyelerini gösteriri Ek - 2 Tablosuna da buradan ulaşabilirsiniz.

Diğer Ek-3 Tablosuna ilse Buradan Ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

PTT 5 bin personel alım ilanına başvurular 14 Mayıs 2018 tarihinde başlamış olup artık sona ermektedir. Hala başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini bitirmemiş olan adaylar en geç 21 Mayıs 2018 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Başvurular www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır.

Söz konusu olan PTT başvuruları hakkında nasıl yapılacağına dair daha detaylı bilgi almak istiyorsanız PTT Personel Alımı Başvuruları Nasıl Yapılır? adlı haberimizi inceleyerek ilgili evrak resimleri ile ve adım adım başvuru şekline ulaşabilirsiniz.

PTT ilanı yayımlandığı zanandan beri bir kaç kez güncelleme yapılmış olup , yapılan son güncellemeye dair ilanın metnine Buradan ulaşabilirsiniz.

PTT İlanı için gelişen son olaylardan ve sınav tarihleri, Sınav sonuçları gibi önemli gelişmeleri takip etmek için ve anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza temin ederek her daim bildirim alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim