Geçen haftalarda yayımlanmış olan duyuruya göre PTT bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı pozisyon ve niteliklerde 5 bin kişilik kadro ile memur alımı, personel alımı yapacağını belirtmişti. Yayımlanan duyuruya göre PTT adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramayacak. Ancak bunun dışında adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranmaktadır. Adayların bu nitelikleri taşımaları doğrultusunda başvuruları kabul edilecektir. 

ALIM KADROLARI NELERDİR?

PTT 5 bin kişilik kadrosu ile bünyesine, 250 Uzman Yardımcısı, 1623 Postacı, 2625 Gişe ve Büro Görevlisi, 20 Mimar, 200 Mühendis, 82 Avukat, 200 Tekniker olmak üzere toplamda 5 bin kişi alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

PTT alım yaacağı yukarıdaki pozisyonlar için adaylardan, bazı genel ve bazı özel nitelikler aramaktadır. Buna göre adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu Haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, 18 yaşını doldurmuş olmak, Başvuru tarihi itibari ile 14 Mayıs 1984 ve sonrası doğumlu olmak, Askerliğini uyapmş veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir kurum veya kuruluşa mecburi hizmet şartı olmamak, Herhangi bir sosyal güenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Görevini yapmasınaengel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Daha önce çalıştığı kurumdan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak ve yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmeleri gereklidir. Ayrıca adaylardan aranan özel şartlara ulaşmak isteyen adaylar PTT 5 Bin Personel Alımı Kadro Dağılımı ve Özel Şartlar nelerdir? adlı haberimizi inceleyerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

PTT BAŞVURULAR BAŞLADI!

PTT alımını yapacağı 5 bin kişilik kadro için başvurular başladı! İlan da da belirtildiği zere başvurular 14 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 18 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edilecektir. Buna göre başvuru yapmak isteyen adaylar, www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır. Adaylar ilan edilen pozisyonlar için yapılacak olan yazılı sınavlardan yalnızca birine başvuracaktır. Adaylar; Avukat, Mimar, Mühendis, Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonlarına başvuru tarihi itibari ile MERNİS adresinin bulunduğu İl’e başvuru yapabileceklerdir. Birden fazla İl’e yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır. PTT Uzman Yardımcısı pozisyonları için ikamet şartı aranmayacaktır. Şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

PTT İlanını daha yakından takip etmek için ve genel bilgiler hakkında detaylı bilgi almak için Mobil Uygulamamızı İnidirerek devamlı olarak cebinize gelmesini sağlayabilirsiniz. İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmek için Buradan Ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim