Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesinde 28 Mart 2019 tarihli yeni bir duyuru yayımladı. Yayımlanmış olan duyuruya göre 12 Ülkeden 15 Kurum bulunuyor.  Yayımlanmış olan duyuruya göre 12 ülke 15 kurum için, Erasmus+ Programı   Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve Öğrenci Staj  Hareketliliği Başvurusu alınacak.

Polis Akademisi Başkanlığı Rasmus ilanı kapsamında Erasmus Uygulama El Kitabı’nda belirtilen kurallara uygun olarak Polis Akademisi ile ikili anlaşma yapmış olan yükseköğretim kurumlarına öğrenci gönderilecek. Gönderilecek adaylara ğrenim amaçlı süre için Program bütçesinden aylık maddi destek (hibe) verilecektir. Öğrencilerin hareketliliği 2019-2020 yılı Güz döneminde, staj hareketliliği ise bir sonraki Öğrenci İlanına kadar kabul belgesi getirdikleri takdirde gerçekleştirilecektir. 

Erasmus Çerçevesibde 12 Ülke 15 Kurum Bulunuyor!

BAŞVURUDA ARANAN ŞARTLAR

Adaylardan Erasmus çerçevesinde 12 ülke ve 15 kurum için başvuru için bazı nitelikler aranıyor.

  • Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Enstitülerde kayıtlı olan Türkiye Cumhuriyeti veya yabancı ülke vatandaşı bütün yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvuruda bulunabilirler.
  • Başvuracak öğrencilerin akademik not ortalamasının en az 2.5/4 olması gerekmektedir.
  • Başvuracak öğrencilerin yabancı dil düzeyinin en az B1 (YDS : 60,00 / YÖKDİL : 70,00) olması gerekmektedir. ÖSYM tarafından geçerliliği tanınan diğer sınavlardan alınan puanların ise ÖSYM eşdeğerlilik tablosunda belirtilen bahsi geçen YDS (60,00) alt limit puanına denkleşmesi gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

İlgili programa başvuru yapmak isteyen adaylar Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan başvuru formunu doldurarak çıktısını aldıktan sonra imzalayıp abancı dil puan belgesi ve not ortalamalarını belirtir 4’lük sistemdeki transkript ile birlikte Dışilişkiler ve Uluslararası Eğitim Şube Müdürlüğü’ne müracaat edeceklerdir. 

Başvurular 28 Mart 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olup en geç 18 Nisan 2019 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir.  Yayımlanan duyuruya ve başvuru formuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Başvuru Formu

Editör: TE Bilisim