Patent Enstitüsü yaptığı açıklama da 15 uzman yardımcısı personeli alacağını belirtti. Uzman yardımcısı ve marka uzman yardımcısı pozisyonlarında çalışmak isteyenler için giriş sınavı hakkında bilgi verildi.

Patent Enstitüsü memur olmak isteyen adaylar için pek umut kapısı olmasa da yinede kurum senede onlarca kişiye iş imkanı sunmaktadır. Patent enstitüsü genelde alımları mühendislik bölümleri üzerine yapmaktadır. Alınacak kontenjan sayısı az olduğu için KPSS'den oldukça yüksek olan kişiler işe alınmaktadır. Açılan kontenjanların pek boş olduğu görülmedi çünkü maaş ve iş imkanı oldukça güzel. Bunun yanı sıra işe alınanlar genelde rütbeli statüsüne yakın pozisyonda çalışmak üzere alınmaktadır.

Patent Enstitüsü yeni yaptığı açıklama da 10 Marka Uzman Yardımcısı ve 5 Patent Uzman Yardımcısı alacağını belirtti. Peki adaylar hangi pozisyonda çalışacak ve KPSS puanlarının minimum kaç olması gerekiyor.

Hani Bölümlerden Mezun Olmak Gerekiyor

Patent Enstitüsüne başvuru yapmak için belirtilen üniversite bölümlerinden mezun olmak gerekiyor. İşte açıklanılan bölümler; 
Makine Mühendisliği Bölümü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü
Yukarıda adı geçen bölümlerinden birinden mezun olduysanız ve KPSS puanını minimum 75 - 80 arasındaysa Patent Uzman Yardımcısı olarak başvuru yapabilirsiniz.

Gıda Mühendisliği Bölümü, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Bitki Besleme, Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri Bölümleri, Endüstri Tasarımı, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Grafik Sanatlar, Moda Tasarımı.

Yukarıda adı geçen bölümlerinden birinden mezun olup KPSS'den minimum 70 - 75 arası puan aldıysanız Marka Uzman Yardımcısı olarak iş başvurusu yapabilirsiniz.

İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.