Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre KPSS 2018/2 tercih kılavuzuna göre Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adayarın tercih edebileceği farklı kadrolar bulunmakta. Bir önceki haberimizide göre Tercih Kılavuzu İle Lise Mezunu 201 Memur Alımı Yapılacak! şeklinde bilgi vermiştik. Bu haberimizde ise sizlere Ön Lisans mezunlarının tercih edebileceği kurumlar hakkında ve tercih kılavuzu hakkında bilgiler vereceğiz.

ÖN LİSANS MEZUNU ALIM YAPACAK DEVLET KURUMLARI:

ÖSYM Merkezi Yerleştirme ile Ön Lisans mezunu alım yapacak kurumlar,  Adana Bilim ve teknoloji Üniversitesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Aksaray üniversitesi, Ankara üniversitesi, Ardahan üniversitesi, Bartın üniversitesi, Bayburt üniversitesi, Çankırı Karatekin üniversitesi, Çay İşletmeleri genel Müdürlüğü, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Devlet Demir Yolları Taşımacılık, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri genel Müdürlüğü, Erciyes üniversitesi, Binali Yıldırım üniversitesi, Et ve Süt Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı, İstanbul teknik üniversitesi, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu genel Müdürlüğü, Devlet Demiryollları Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadarstro Genel Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii, TÜVASAŞ ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı  kurumları alım yapacak.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Yukarıda sizlere verdiğimi ilgili kurumlar toplamda 350 kişilik boş kadro ile, Tekniker, Teknik ressam, Bilgisayar İşletmeni, Mühasebeci, Memur, Anbar memuru, Sekreter İtfaiyeci, Sürveyan, Hareket memuru, Koruma ve Güvenlik Görevlisi,Sağlık teknikeri, Programcı, Veznedar, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Şoför, İş Makinası Sürücüsü, ARFF memuru, Kondaktör, Aşçı gibi kadrolarda alım yapılacktır.

TERCİH İŞLEMLERİ!

ÖSYM tarafından duyurulmuş olan KPSS 2018/2 tercih Kılavuzu ile Ön Lisans mezunu 350 memur alımı yapılacak. Buna göre adaylar tercihlerine 11 Aralık 2018 tarihi itibari ile başlayabilrler. tercih işlemleri en geç 20 Aralık 2018 tarihine kadar yapılması gereklidir. İlgili Tercih İşlemleri ÖSYM internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

Ön Lisans mezunlarının tercih edebileceği kadrolar ve pozisyonlara ulaşmak ve tercih Kılavuzuznun tamamına ulaşmak için KPSS 2018/2 Tercih Kılavuzu Yayımlandı! Haberimizi inceleyebilirsiniz.

Tercih kılauvuzu hakkında gelişmelerden haberde olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek veya Sosyal Medya grubumuz üzerinden diğer adaylar ile tartışmak için ve fikir alışverişi yapmak için aşağıdakibağlantıları kullanabilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim