Geçtiğimiz Kasım ayında yayımlanan kanun ile Nüfus müdürlüklerine memur alımı için kadro ihdası yapılmıştı. Nüfusa 1600 memur alımı ne zaman yapılacak? Resmi gazete yayımlanan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Kanununda memur adaylarını sevindirecek bir gelişme yaşandı. 1600 memur ihdası yapılarak Nüfus Müdürlüklerinin personel ihtiyacının giderilmesi sağlanacak.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner’i Sendika temsilcilerini kabul etti. Ziyarette ise personel alımına ilişkin olarak açıklamalar yapıldı. Genel Müdür Sinan Güner personel alımları için çalışmaların devam ettiğini belirtti. “Bu çalışmalar bizim için çok önemli, Sendikalar ve Sivil Toplum Örgütleriyle diyalog halinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Personel eksikliği başta olmak üzere diğer tüm taleplerinizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Hiçbir personelimizi mağdur etmeyeceğiz. Personelimizin moral motivasyonu bizim için oldukça önemlidir” denildi.

EN ÇOK ALIM VHKİ KADROSUNA OLACAK

Devlet Personel Başkanlığının yapacağı alımlar ile merkez ve taşra teşkilatı için atanacak kadro dağılımında en çok Veri Hazırlama ve Kontrol işletmeni için alımı yapılacak. 9. Derece de 1200 VHKİ, 3. Derece de ise VHK kadrosu 280 kişi, 70 Teknisyen, 6 Tekniker, 10 Mühendis, 6 Avukat, 2 Daire Başkanı, 6 Şube Müdürü, 20 Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni alımı yapılacak. Atama izni ile 2018 yılı içinde yapılması planlanan personel alımlarında ihdas edilen 3. Derece VHKİ kadroları için ilk defa atama yapılması beklenmiyor. Kurumlar arası atanan yada daha alt derecede çalışan VHKİ kadrolarının atanması bekleniyor.