Ülkemizdeki kamu kurumları ve kamu kuruluşları yeni ilanlar yayımladılar. Nisan ayı için yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya farklı kadrolar ve niteliklerde binlerce memur alımı ve personel alımı yapılacak olup işin olsa ekibi olarak detayları sizlere aktarıyoruz.

Bu haberimizde sizlere Nisan ayı içerisinde bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere kamuya memur personel alımı yapacak olan kurumları aktaracağız. Bu yönde çok sayıda ilan yayımlandı ve Türkiye Geneli alım yapılacak. Adayların öncelikle dikkat etmeleri gereken hususlardan birisi olan başvuru şartlarıdır diyebiliriz. İşin Olsa ailesi olarak haberimizin devamında, başvuru şartları, başvuru bilgileri ve alım yapacak kurumlar hakkında detayları aktaracağız.

KPSS'Lİ KPSS'SİZ MEMUR PERSONEL ALIMLARI:

Kamu kurumları memur kadroları için KPSS şartı arasa da bazı kurumlar KPSS şartı aramıyor. Özellikle askeri personel alımları için, bazı üniversiteler ve belediyeler için KPSS şartı aranmıyor. KPSS şartı ile memur alımı yapacak kurumlar ise adaylardan, 2017 veya 2018 yıllarında yapılmış olan kamu personeli seçme sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP94 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50, 60 , 70 veya 80 ve üzeri puan almış olmak şartı aranıyor.

İLKÖĞRETİM, LİSE, ÖN LİSANS VE LİSANS MEZUNU ALIM YAPILIYOR!

Kamu kurumları en az ilköğretim mezunları için ilan yayımlamış olup, lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler. Her kurum için alım yapılacak pozisyona göre belirtilen eğitim şartını taşımaları gereklidir. Lise mezunları için Ortaöğretim eğitimi veren veya buna denkliği olan olmak, Ön Lisans mezunları için iki yıllık yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak ve Lisans mezunları için dört yıllık eğitim veren üniversitelerin bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

ADAYLARDAN YAŞ ŞARTI ARANIYOR!

Nisan ayı memur personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylardan yaş kriteri de aranıyor. Bu bağlamda adayların mutlaka 18 yaşını tamamlamış olmaları zorunludur. Memur alımları için 35 yaşını doldurmamış olmak, Askeri personel alımları için adayların 25 yaşından ve bekçi alımları için 31 yaşından gün almamış olmaları gereklidir.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK?

Nisan ayı içerisinde bir çok kamu kurumu alım yapacak. Buna göre farklı belediyeler, Belediye Personel alımları yapacak. Devlet kurumları, Personel Alımları, Memur Alımları, İşçi Alımları yapacak. Farklı üniversiteler ve Kurumlar ise Sözleşmeli Personel Alımları yapacaklar. Bu bağlamda adaylardan arana bele şartları sizlere İşin Olsa ekibi olarak aktarıyoruz.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR!

Adayların 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranacaktır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Nisan ayı içerisinde memur personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylar için İşin Olsa ekibi olarak hazırladığımız tablo ile sizlere, alım yapacak kurumlara, başvuru tarihlerine, alım yapılacak kadro sayısına ve detaylara ulaşarak nisan ayı kamuya memur personel alımlarına ulaşabileceksiniz.

Adaylar başvurularını mutlaka son başvuru tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular elektronik ortamda, şahsen veya posta yolu ile yapılabilecektir.İşte Memur Personel alımı yapacak olan kurumların listesi ve tablosu.

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

Dışişleri Bakanlığı

Yok

1

03/05/19

TIKLAYIN

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Var

9

03/05/19

TIKLAYIN

İTKİB

Var

14

06/05/19

TIKLAYIN

Jadarma ve Sahil Güvenlik

KPSS 60

542

29/04/19

TIKLAYIN

MSB

Yok

13000

31/07/19

TIKLAYIN

KGK

Yok

-

03/05/19

TIKLAYIN

Strateji ve Bütçe Başkanlığı

Var

7

29/04/19

TIKLAYIN

Çanakkale Ayvacık Belediyesi

Yok

1

29/04/19

TIKLAYIN

DİB

Yok

56

06/05/19

TIKLAYIN

Muş İl Özel İdaresi

KPSS 55

3

26/04/19

TIKLAYIN

İş Bankası

Yok

-

29/04/19

TIKLAYIN

Sayıştay

Var

9

06/05/19

TIKLAYIN

Erciyes Üniversitesi

Var

46

05/05/19

TIKLAYIN

THY

Yok

-

-

TIKLAYIN

TÜBİTAK

Yok

142

10/05/19

TIKLAYIN

TOPLAM

TIKLAYIN

( Bu haberi İşin Olsa ekibi tarafından hazılanmış olup herhangi bir platform veya internet sitesi üzerinde bir bölümü veya tamamının alınması durumunda ilgili site hakkında yasal işlem başlatılarak tüm dosya giderleri tarafına yansıtılacaktır. Ayrıca haberlerimiz bazı büyük haber siteleri tarafından kopyalanmakta olup bu haberin diğer internet siteleri üzerinde görülmesi durumunda ifşa edilecektir. )İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim