Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile ortaöğretim, lise mezunu adaylara yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanlarının açıklanmasının ardından yılda iki kere merkezi yerleştirme memur ataması yapılmaktadır. 2018 yılının ilk merkezi ataması ÖSYM tarafından yapılan resmi duyuru sonucu sonunda başladı.

Buna göre KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme ataması başvuruları 26 Haziran'da başladı ve tüm kadrolar Devlet Personel Başkanlığı üzerinden Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine gönderildi ÖSYM üzerinden de kamuoyuna duyuruldu. Yayımlanan ilana İşin Olsa ekibi olarak detaylı bir şekilde baktık. Buna göre lise mezunu 80 memur alımı yapılıyor. Peki alınan pozisyonlar nelerdir?

ALINAN POZİSYONLAR NELERDİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM üzerinden yapılan duyuru sonucu lise mezunu KPSS 2018/1 ataması ile toplam 80 memur alımı yapıldığı duyuruldu. Peki alınan pozisyonlar nelerdir? Buna göre Hayvan Bakımcısı, Teknisyen, Şoför, Kaloriferci, Vagon Teknisyeni, Veteriner Sağlık Teknikeri, Teknik Ressam, Hizmetli pozisyonları içni personel alımları yapılıyor. Bu pozisyonların bir bölümü için özel nitelik kodları aranırken bir bölümü için ise adayların her hangi bir lise düzeyinden mezun olması yeterlidir.

Peki lise mezunu 80 memur alımı hangi iller için yapılacak? Buna göre başvurular Antalya, Ankara, Batman, Bayburt, Bilecik, İstanbul Ankara, Gaziantep, Malatya, Sivas, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Diyarbakır, Erzincan, Hakkari, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Şırnak, Trabzon, Van, Aksaray, Artvin, Giresun, İstanbul, Kırıkkale, Ankara, Manisa, Edirne ve Afyonkarahisar illeri için yapılacak. Adaylardan ikamet şartı aranmamaktadır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

KPSS 2018/1 ile 80 lise mezunu memur alımı yapılıyor. Peki başvurular nasıl yapılır? Buna göre adayların tarayıcılarının url bölümüne https://ais.osym.gov.tr linkini yapıştırması gerekmektedir. Ardından KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme memur ataması sekmesine girerek T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile uygun olduğu nitelik kodları için başvurularını yapması gerekmektedir. Başvuruların yapılmasından sonra 15 TL'lik onay ücreti de ödenmelidir.

RESMİ İLAN BURADA

İşin Olsa / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim