Ülkemizin önemli kamu kurumları arasında yer almakta olan ve yıl içerisinde en çok atama yapan Milli Eğitim Bakanlığı MEB geçtiğimiz hafta Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile 16 kişilik memur alımı ilanını kamuoyuna duyurdu.

DPB aracılığı ile duyurulan ilana göre Milli Eğitim Bakanlığı MEB'in 16 memur alımı yapacağı kamuoyuna duyuruldu ve geçtiğimiz günlerde MEB 16 memur alımı başvuruları başladı. Buna göre adaylar başvurularına halen devam ediyor ancak müracaatlar sona erme dönemine geldi. Peki hangi pozisyonlar için alım yapılacak ve detaylar nedir?

POZİSYONLAR NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB 16 memur alımı yapacak. Peki pozisyonlar nelerdir Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı MEB memur alımı ilanına göre ağ uzmanı 5 kişi, orta katman uzmanı 2 kişi, asp.net yazılım uzmanı 5 kişi, front-end yazılım uzmanı 1 kişi, sistem uzmanı 1 kişi, bilgi güvenliği uzmanı 2 kişi olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı toplam 16 memur alımı yapılacağı görülmektedir.

BAŞVURU BİLGİLERİ NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB 16 kişilik memur ve personel alımı yapıyor. Peki başvurular nasıl yapılacak ve aranacak şartlar nedir? Buna göre adayların KPSS'den 70 ile üzeri puan almış olması gerekmekte olup yine YDS'ye de girmiş olmak şartı aranmaktadır. YDS puanının yüzde 30'unun esas alınacağı belirtildi. Başvuru yapan adaylar mülakatlara tabii tutulacak olup başvurular 23 Şubat 2018 tarihi itibari ile sona erecektir.

RESMİ BİLDİRİ BURADA