Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere her sene binlerce öğretmen ataması yapmaktadır. Normal alımlar yapıldığı gibi engelli öğretmen adayları için de atamalar gerçekleştirilmekte ve bu öğretmen adayları için yine uygun kadrolar, branşlar belirlendikten sonra branşlara göre kadrolar kamuoyuna duyurulmaktadır.
Geçtiğimiz haftalarda yapılan duyuru ile Milli Eğitim Bakanlığının toplam bin 500 engelli öğretmen ataması yapılacağı belirtilmişti. Başvuruların 21 Şubat 2017'de yapılacağı duyurulmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı bin 500 engelli öğretmen ataması bugün itibari ile başaldı.

Mülakat Yapılmayacak

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarında mülakat sistemini uygulamaktadır. Ancak engelli öğretmen atamalarında mülakat sistemi uygulanmamakta ve başvuruların alınması ile öğretmen atamaları gerçekleştirilmektedir. Toplam bin 500 engelli öğretmen ataması yapılacak.

Son Başvuru 24 Şubat 2017

Engelli öğretmen adayları atama için Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile tercihlerini yapabilmektedir. Başvuru tarihleri 21 Şubat 2017 tarihi ile başladı ve adaylar 24 Şubat 2017 tarihine kadar müracaat edebilecek.

Bu süre zarfında adaylar kendilerine uygun alanlar için tercihler yapabilecek olup yine adayın Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve bu sınavda sonucunun açıklanmış olması gerekmektedir. 

Daha önce atamaya başvurmuş ve atanmış olan öğretmenlerin atama yapabilmeleri için atama tarihlerinin üzerinden asgari bir yıl ve üzeri sürenin geçmiş olması gerekmektedir. Aksi takdirde engelli öğretmen alımlarına müracaat edemeyeceklerdir. Başvurular için aşağıda ki linki takip ediniz.

http://basvurular.meb.gov.tr/bsv3/engellimemurbsv/tckimliksor.aspx