Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan tüm kamu kuruluşları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur ve personel alımları yapmaktadır. Genel olarak kurumlar bünyelerinde ki boş pozisyonlar hakkında bilgi edinmekte ve kaç kişilik alım yapacağına karar vermektedir. Alınacak personel sayısının belirlenmesi ile Maliye Bakanlığı ile görüşmeler yapılır. Maliye Bakanlığı bütçe anlamında görüşmelerini ve incelemelerini tamamladıktan sonra ilgili kuruma dönüş yapar. Eğer Maliye Bakanlığından izin çıkar ise söz konusu kurum belirlediği personel sayısı kadar memur ya da personel alımı gerçekleştirmektedir. Her sene tüm kurumlar on binlerce memur veya personel alımı yapmaktadır. Genel olarak alımlar Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranarak yapılmaktadır ki adaylar en çok atama olan merkezi yerleştirme atamasına başvurmak için yine KPSS'ye girmiş olması gerekmektedir. 2017 yılında onlarca kurum kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere binlerce alım yaptı ki sadece merkezi yerleştirme ataması olan KPSS 2018/1 ile on bin alım gerçekleştirdi.

2018 Memur Atamaları

Kamu kuruluşları kendi bünyelerinde memur statüsünde istihdam etmek üzere her sene memur alımları gerçekleştirmektedir. Peki 2018 yılında da memur atamaları yapılacak mı? Toplam kaç bin memur ataması yapılması bekleniyor? Her sene olduğu gibi 2018 yılında da memur atamaları elbette ki yapılacak. Fakat kamuda olması gerekenden fazla memur olduğu öğrenildiği için bundan sonra ki yıllarda yapılacak olan atamaların daha az olması bekleniyor. Yine bundan sonra ki dönemlerde sadece Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranarak atamaların gerçekleşmesi beklenmiyor. Artık adaylar her hangi bir devlet kurumuna 2018 yılında memur olarak atanmak için pek çok alanda kendini geliştirmiş olması gerekmektedir.

2018 Yılında Memur Atamaları Nasıl Yapılacak?

Peki 2018 yılında memur atamaları nasıl gerçekleştirilecek? Bilindiği gibi sosyal medya da bu konu hakkında pek çok bilgi paylaşıyor. Kimi gruplarda Kamu Personeli Seçme Sınavının kaldırılacağı paylaşılırken kimileri tüm alımların sadece mülakat ile yapılacağı söylenmiyor. Ancak 2018 yılında yapılacak olan memur atamalarında Kamu Personeli Seçme Sınavının kaldırılma gibi bir olasılık yok. Eğer böyle bir çalışma olursa gündeme son dakika haberi olarak düşecektir

 2018 Yılında Kaç Memur ve Personel Alım (Ataması) Yapılacak?

Peki 2018 yılında kaç memur ya da personel ataması yapılması bekleniyor. Şu an için net bir sayı vermek doğru olmayacaktır. Çünkü her kurum ve kuruluş alım yapacağı personel sayısını yaptığı incelemelerden sonra kamuoyuna duyurmaktadır. Şu an için her hangi bir kurum 2018 yılında şu kadar memur veya personel ataması yapılacaktır şekilde duyuru yapmadı.

2018 MEMUR PERSONEL ALIM İLANLARI

İLANLARI ANLIK TELEFONA BİLDİRİM ALMAK:

2018 yılı içerisinde yayımlanacak tüm kamu kurum ve kamu kuruluş ilanları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilmek için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerek yayımlanan ilanları anlık olarak bildirim alabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.