Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarının açıklanmasıyla beraber milyonlarca kişi KPSS puanları üzerinden başvurabilecekleri memur alım ilanlarını araştırmaya başladılar. Merkezi atamalarla zaten yoğun ve stres dolu bir süreç yaşanacak ancak, puanı düşük olan adaylar; açıktan memur alımlarıyla şanslarını denemek ve memuriyet hayallerine kavuşmak istiyorlar. Yayımlanan çok sayıda ilan bulunurken, bir de kadro ihdasları gündeme geliyor. Yayımlanmış ilanlara ek olarak duyurulan kadro ihdasları da buradaki ilgi ve beklentiyi de yükseltiyor. Yaptığımız haberlerde sizlere aktardığımız DİB 6100 ve 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadro ihdaslarının yanı sıra polis alımları da merakla beklenen maddeler arasında yer alıyor.

KPSS 50,55,60,65 puanlarla memur alımı yapılacak mı?

Kamuya yapılan bir çok memur alımında puanlar 55-70 taban puan arasında değişiklik göstermektedir. Zabıta memuru alımları, belediye alımları gibi daha birçok kadro için düşük puanlarla açıktan memur alım süreçleri yürütülmektedir. Elbette memuriyet için yalnızca bu puanlara sahip olmak yeterli değildir. Şuanda düşük puanla memur alımının söz konusu olduğu bu ilanlarda adaylara sözlü sınavlar, yazılı sınavlar, yetenek sınavları ve fiziki yeterlilik testleri uygulanmaktadır. Fiziki yeterlilik testleri her kadro için uygulanmıyor ancak diğer sınavların ortak sınavlar olduğunu söyleyebilmek mümkün durumdadır. İlgili sınavlardan başarıyla ayrılan adaylara güvenlik soruşturmaları yapılıyor ve daha sonrasında kamuya memur olarak atamaları gerçekleştiriliyor. İlgili başvurularının ardından adaylar belgelerini teslim ederek kamudaki görevlerine, daha önce duyurulan tarihlerde başlatılmış oluyorlar.

Düşük puanla memur alımlarını takip etmek, yayımlanan ilanları görmek için ne yapılması gerekiyor?

Yayımlanan tüm ilanlara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıya tıklamanız yeterli olacaktır. Bu bağlantı üzerinden yayımlanan düşük puanlı, lise mezunu, kpss şartsız ilan kategorileri üzerinden çok sayıda memur alımına erişmek mümkün durumdadır. Bu ilanlar tarafımızdan derlenmiş ve bir araya getirilmiş sitemiz isinolsa.com üzerinden siz değerli ziyaretçilerimizin rahat erişebilmesi adına oluşturulmuştur. Yayımlanan ilanlar içerisindeki bağlantılarda başvuru şartları, puanlamalar, sınavlar ve tarihlerine yönelik neredeyse tüm bilgilere erişebileceksiniz. Yayımladığımız tüm memur alımlarından haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

Tüm ilanlara ulaşmak için tıklayınız.

iOS: Tıklayınız

Android: Tıklayınız

Editör: TE Bilisim