KPSS puanlarını öğrenen lise mezunu yaklaşık 3 milyon aday, KPSS sonuçları dahilinde nereye yerleşebileceklerini merak ediyorlar. Tarafımıza da sıklıkla yöneltilen lise mezunları kaç puanla atanabilir, lise mezunu kpss ile memurluk yapan kurumlar şeklinde çok sayıdaki sorulardan olan ve aslında bilinmesi gereken noktalardan bahsedeceğiz. Yayımlanan memur alımlarına kaç puanla başvuru yapılabileceğini merak eden adaylar için bazı kadrolara dair detayları aşağıdan sizlere ulaştırıyoruz.

Lise mezunları kaç puanla atanabilirler, memurluk kadroları neler?

Kamuya lise mezunu alımlarda 55, 60, 65, 70 puanlar üzerinden memur alımları yapılmaktadır. Merkezi tercihlerde 55,60, 70 puan üzerinden atanmak zor olsa da açıktan alımlarda düşük puanlı adayların şansları daha fazladır. Bu alımlarda adayların ilgili ilanları takip etmeleri ve başvuru koşullarına detaylıca göz atmaları gerekmektedir. Yapılan memur alımlarına dair bir önceki haberimizde genel bir listeyi sizlere ulaştırmıştık. Yürütülen tüm bu memur alımlarına ulaşmamışsanız, buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

Düşük puanlı memur alımları ne zaman yapılacak? İşlemler nasıl yürütülüyor

Kamuya düşük puanlı memur alımları için yayımlanan açıktan atamalar belirli periyotlara göre yayımlanmıyor. Kurumların personel ihtiyaçlarının karşılanması, eksikliğin giderilmesi noktasında kurum başvuruyu yapıyor, bütçe onayını alıyor ve DPB, İŞKUR gibi kuruluşlar aracılığıyla personel alım ilanına çıkıyorlar. Burada adayların memur alımlarını takip etmesi gerektiğinden, net olarak şu tarihte alım yapılacaktır ifadelerini kullanmak yanlış olacaktır. Yayımlanan memur alımlarından haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirmeniz yeterlidir. Bu sayede tüm memur alımlarından anında haberdar olabileceksiniz...

iOS : Tıklayınız

Android: Tıklayınız

Editör: TE Bilisim