Ülkemizde bulunan bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyelerindeki memur personel eksikliğini gidermek amaçlı alım yapacaklarını belirtiler. Nisan ayında yayımlanan ilanların hala başvuru süreleri mayıs ayı içinde geçerlidir. Ayrıca Mayıs ayında da kamuya binlerce memur personel alımı ilanı yayımlanmakta ve bu ilanlara başvuru yapmak isteyen adaylar için bazı genel ve özel nitekler belirtilmektedir. Bu doğrultuda adaylar başvuru yapmadan önce öncelikle aranan şartlara uyup uymadıklarını incelemeleri şarttır. Aksi taktirde bu şartları taşımadıkları yad eksik belge sundukları dahilinde başvuruları geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURU SIRASI VE İŞLEM SÜRECİ:

Mayıs ayı kamuya memur personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylar öncelikle yayımlanan ilanın tam metnini incelemeleri gereklidir. Daha sonra aranan şartlar doğrultusunda başvuru şartlarına uygun olup olmadıklarına bakmaları gereklidir. Daha sonra ise son başvuru tarihine kadar başvuru yapılmalı ve diğer işlem sürelerine geçilmelidir.

İlgili ilanlara başvuru yapan adaylar öncelikle takip edecekleri konu, Kamu kurumu alım süreci için Sözlü veya Yazılı sınav yapıp yapmayacağıdır. Sınav yapılacak ise öncelikle adaylar sınava katılıp katılamayacaklarını kurum tarafından yapılan duyuru ile öğrenebilirler. Eğer sınava hatılmaya hak kazandıysanız kurum tarafından belirtilen tarih, Yer ve saat'te sınava katılarak başarılı olmanız gereklidir. Sınav başarı ortalamasında adayların tecrübesi, KPSS puanı gibi nitelikler göz önünde bulundurulur ve sınavdan aldıkları sonuca göre bir ortalama yapılarak çıkan en yüksek sonuçtan en düşüğününe kadar kadro sayısı kadar aday kadroya alınır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kamuya memur alımı ilanı yayımlayan kurumlar adaylardan bazı memurluk şartları aranıyor. Kamuya alımlar en az lise mezunu yapılmaktadır. Buna göre başvuru şartlarını taşıyan her aday başvuru da bulunabilir. Adaylardan genel şartlar ve kadrosuna göre özel şartlar aranıyor. Söz konusu olan Özel şartlar, KPSS, Eğitim, Yaş, Tecrübe, YDS gibi niteliklerden oluşmaktadır. Bu doğrultuda adayların en çok takıldıkları KPSS şartı olmakla beraber bir çok KPSS ye girmiş olan adaylarda Yaş şartından takılmaktadır. Memurluk için genelde 35 yaş şartı aranıyor. Ancak malesefki KPSS sınavına girişlerde yaş şartı aranmıyor. Adaylar en çok bu konunun düzenlenmesini talep etmekte binlerce memur olmak isteyen aday mağdur olmaktadır. Peki KPSS şartı olmadan alım yapan kurumlar Varmıdır? Elbetteki KPSS ( Kamu personeli Seçme Sınavı ) şartı olmadan alım yapan kamu kurumları mevcuttur. Bunlara haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

Kamuya Personel Alımı, Memur Alımı yapan kurumlar adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak gibi nitelikler aranıyor.

ÖZEL ŞARTLAR NELERDİR?

Özel şartlar genelde kurumların kadrosuna göre farklı ünvanlarda aranan niteliklerdir. Yukarıda da bilgisini verdiğimiz üzere adaylardan özel olarak KPSS, YDS, Eğitim, Yaş gibi nitelikler aranmakta.

Söz konusu eğitim şartı, En az lise mezunu olmak üzere, Önlisans veya Lisans mezunu olmak ve kadrosuna göre belirtilen eğitim seviyesinde ve bölümde mezun olmak, Yaş olarak genelde kamu kurumları Devlet memurları kanununa göre 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aranıyor.

KPSS ve YDS Şartı!

Memur yolunda ilk adımlarını atmak isteyen adaylar öncelikle Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmaktadır. Eğitim seviyesine göre katıldığı KPSS'den güzel puan almış olan adaylar iyi bir kadroya yerleşerek görevine başlayabilirler. Buna göre iyi puan olarak sayılan 70 veya 80 puan ile alım yapan bir çok kamu kurumu bulunmakta ve bu puanlar ile atama işlemleri yapılmaktadır. Söz Konusu KPSS şartı, 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSp94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları şarttır.

YDS ( Yabancı Dİl Sınavı ) şartı aranan ilanlarda geçerlilik süresi dolmamış olan Yabancı Dİl Sınavından ilgili dilden yeterli seviyede puan almış olmaları şarttır. Bu nitelik her ilanda aranmakaz ancak günümüzde ikinci dilimiz olarak bilinen İngilizce dili için bir çok kamu kurumu bu detayı tercih etmektedir.

Düşük KPSS Puanı İle Alım veya KPSS Şartı Olmadan Alım!

Bir çok kamu kurumu KPSS şartını arasa'da bazı kurumlar adyalardan ya Düşük KPSS puanı ile yada KPSS şartı olmadan alım yapmaktadır. Peki Hangi İlanlarda KPSS Şart Aranmıyor? Genellikle askerli alımlarda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş alımında, Dış İşleri Bakanlığının Başkosoloslukları için alım ilanında, TÜBİTAK gibi kurumlar adaylardan KPSS Şartı aramıyorlar.

Düşük KPSS puanı olarak sayıdan KPSS 60 puan ile alım yapan kamu kurumlarına haberimizin sonunda sizlerle paylaşacağımız tablo yardımı ile ulaşabilirsiniz.

MAYIS AYI MEMUR PERSONEL İLANLARINA BAŞVURU!

Mayı ayı kamuya memur personel alım ilanı için başvurular kurumların belirledikleri başvuru süreleri içerisinde yapılmaktadır. İşin Olsa Ekibi ( www.isinolsa.com ) olarak sizler için bir tablo hazırladık ve bu tablo sayesinde alım yapan kurumlara ulaşabiliceksiniz. Başvurular, Şahsen, Posta yolu ile, E-Posta yolu ile, Elektronik ortamda yapılmaktadır. Bu nitelik mutlaka ilanın tam metninde belirtiliyor.

Kamuya Alım Yapan Kurum İlanları Cebinize Bildirim Olarak Gelsin!

Kamuya alım ilanlarını takip etmenin en kolay yolu olan bildirimler sayesinde hiçbir ilanı kaçırmayacaksınız. İşin Olsa olarak sizler için tasarladığımız Mobil uygulamamızı'da indirerek kamu personeli ilanlarını devamlı olarak cebinize bildirim olarak alabilirsiniz. Mobil uygulamamız yayında olup, Play Store'den veya App Store'den indirerek kamu ilanlarını telefonunuza bildirim olarak alabilirsiniz.

İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

MAYIS AYI MEMUR PERSONEL ALIMLARI:

İşin Olsa ekibi olarak aşağıda sizler için hazırladığımız tablo yardımı ile, alım yapan kamu kurumlarına, son başvuru tarihlerine, alım sayısına, kpss şartı olup olmadığına ve ilanın detaylarına ulşabileceksiniz.

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

KKK

Yok

-

31/12/18

TIKLAYIN

KKK Uzman Erbaş

Yok

-

31/12/18

TIKLAYIN

SYDV

KPSS 60

-

-

TIKLAYIN

Gençlik ve Spor Bakanlığı

KPSS 50

3200

04/06/18

TIKLAYIN

TÜBİTAK

Yok

35

04/06/18

TIKLAYIN

Zabıta Memuru

KPSS 60

4

03/06/18

TIKLAYIN

TÜBİTAK MAM

Yok

2

07/06/18

TIKLAYIN

Gümrük Bakanlığı

Var

1750

01/06/18

TIKLAYIN

BOTAŞ

Var

71

01/06/18

TIKLAYIN

Kafkas Üniversitesi

KPSS 60

47

01/06/18

TIKLAYIN

Adalet Bakanlığı

Var

14504

11/06/18

TIKLAYIN

Zabıta ve İtfaiye eri

KPSS 60

-

01/06/18

TIKLAYIN

Düzce Üniversitesi

Var

92

04/06/18

TIKLAYIN

Erciyes Üniversitesi

Var

4

04/06/18

TIKLAYIN

TÜSEB

Yok

14

01/06/18

TIKLAYIN

Sağlık Bakanlığı

Yok

200

05/06/18

TIKLAYIN

Deniz ve Hava Kuvvetleri

Yok

-

-

TIKLAYIN

Balıkesir Üniversitesi

Var

40

08/06/18

TIKLAYIN

Sahil Güvenlik Komutanlığı

-

3

06/06/18

TIKLAYIN

Zabıta ve İtfaiye Eri

KPSS 60

-

-

TIKLAYIN

Hakkari Üniversitesi

Yok

2

13/06/18

TIKLAYIN

Adli Tıp Kurumu

Var

200

22/06/18

TIKLAYIN

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Yok

1

11/06/18

TIKLAYIN

MEB

KPSS 50

5000

13/06/18

TIKLAYIN

TOPLAM

TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim