Ülkemizde bulunan bir çok kamu kurumu veya bir çok kamu kuruluşu memur personel alım faliyetlerini devam ettiriyorlar. Gerek işten çıkan adayların yerine doldurmak amaçlı, Gerek Tercihler ile gerek se açıktan atama yöntemi ile bünyelerindeki memur personel eksikliğini gidermek amaçlı farklı kadro ve niteliklerde çok sayıda alım yapıyorlar. İşin Olsa ekibi olarak sürekli olarak sizler için kamu ilanlarını takip ediyor ve sizlere sunuyoruz. Aşağıda sizlere vereceğimiz bilgiler doğrultusunda sizde Mart ayında iş sahibi olabileceksiniz.

MART AYINDA KAMUYA BİNLERCE KİŞİ ALINIYOR!

Şubat ayının bitmesi ile birlikte kamu kurumlarının bir kısmı alım süreçlerini tamamladı. Ancak Mart ayı için yeni ilanlar yayımlanmaya başlandı. Yayımlanan ilanlara göre kamu kurumları bünyelerine binlerce memur personel alımı yapacaklar. Kamu memur personel alımı ilanları, Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Kurumların kendi internet sayfalarındaki mecralarda yayımlanmaktadırlar. Adaylar bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için kurumların belirledikleri şartlar doğrultusunda uygun olmaları şarttır. Peki adaylardan hangi şartlar aranır?

Kamu kurumları adaylar genel şartlar, Eğitim Şartı, KPSS şartı, YDS şartı, Yaş şartı ve Özel nitelikler gibi şartlar aramaktadırlar. Aşağıda sırası ile bu niteliklere değineceğiz ve sizlerin bu yönde başvuru yapabilmenizi kolaylaştıracağız.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Genel Şartlar: Kamu kuumları adaylardan mutlaka genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımalarını istemektedirler. 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi niteliklerdir.

Eğitim Şartı: Eğitim şartı olarak adaylardan, Alımı yapılacak boş kadro veya pozisyon için adaylar mutlaka belirtilen eğitim seviyesinde olmak zorundadırlar. Buna göre adayların en az ilköğretim mezunu olmak şartı ile, Lise mezunu, Önlisans Mezunu veya Lisans mezunu olmaları gereklidir. İlköğretim ilanları için başvuru yapacak adaylar, Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı veya Türkiye İş Kurumu ilanlarını inceleyebilirler. Kara Kuvvetler Komutanlığı 2018 yılı için alımını yapacağı Sözleşmeli Er ve uzman erbaş ilanı için en az ilköğretim mezunu olmak şartı aramaktadır.

Bunun dışındaki kamu kurumlarına başvuru yapacak adaylar en az lise mezunu veya en az önlisans mezunu olmak zorunludur. Lisans mezunlarından, 4 yıllık eğitim veren alımımı yapılacak ilgili alan için eğitim görmüş veya buna denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarındna mezun olmuş olmaları gereklidir.

Yaş Şartı: Adayların bir çoğu malsefki yaş şartından çok şikayetçidirler. Buna göre Milli SavunmamBakanlığı 27 yaşını doldurmamış olmak ve diğer kamu kurumları 35 yaşını doldurmamış olmak şartı ile alım yapmaktadırlar. yaş şartları gennelikle ilanın yayımlandığı tarihten veya son başvuru gününe göre hesaplanmaktadırlar.

YDS Şartı: Bazı kamu kurumları adaylardan alımı yapılacak alan için ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dİl Sınavından ingilizce veya diğer dillerden puan almış olmak şartı arıyorlar. YDS şartı her ilan için geçerli olmayıp buna ilanın detaylarından ulaşabilirsiniz.

KPSS ŞARTI:

KPSS herkesin bildiği gibi memur olmak isteyen adaylar için mutlaka girilmiş olması gereken sınavlardan birisidir. Memur olmak isteyen aday mutlaka her yıl bu sınava giriyor ve yüksek puan almak için neredeyse bir yılını harcıyor. Bu sebeple adaylardan bir çok kamu kurumu KPSS şartı aramaktadır. Adayların ÖSYM tarafından yapılan 2016 veya 2017 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmaları gerekmektedir. Bu yönde, Lise mezunları KPSSP94, Önlisans mezunları KPSSP93 ve Lisans meuznları KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir. Kamu kurumlaru taban puan olarak 50, 60, 70 veya 85 puan olarak belirlemektedirler. Buna göre adaylar kurumların belirlediği taban puan seviyesinde puan almış olmaları şarttır.

KPSS Şartı Olmadan Alım:

Kurumların bir çoğu KPSS şartı arasa bile bazı kurumlar alımlarında adaylardan Kamu Personeli Şartı aramıyorlar. Özellikle Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu, Çeşitli Bankalar, Çeşitli belediyeler ve çeşitli üniversiteler adaylardan KPSS şartı aramıyorlar.

GİRİŞ SINAVI:

Kamu Kurumlarının neredeyse hepsi adayları kadroya almadan önce Giriş Sınavı sistemi uygulamaktadırlar. Buna göre adayların başvuru yapmasının ardından kurum tarafından yapılan incelemeye göre adayları sıralamaya alarak kadro sayısının kat sayısı kadar aday ınava çağırılmaktadırlar. Bu Sebeple adayların burada KPSS puan durumu çok önem taşımaktadır. Başvuru yapan adaylarn KPSS puan durumu esas alınarak yapılan sıralama sonucuna göre kurumlar sonuçları kendi internet sayfalarında yayımlamaktadırlar.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Mart ayı kamuya memur personel alımı ilanlarına başvuru yapadak adaylar mutlaka başvuru süreleri içerisinde başvuru yapmaları şarttır. Buna göre adayların yayımlanan ilanı dikkatli olarak incelemeleri ve başvuru sürelerini takip etmeleri gereklidir. Kurumlara başvurular, Şahsen, Posta, e-posta ve İnternet oratmında gibi şekillerde başvuru yapılmaktadır. Başvuru yöntemi mutlaka yayımlanan ilanda belirtilemkte ve adaylardan bazı belgeler istenmektedir. Başvurular mutlaka bu belgeler ile birlikte yapılır.

MART AYI KAMUYA MEMUR PERSONEL ALIMI YAPAN KURUMLAR:

İşin Olsa ekibi olarak sizler için aşağıda bir tablo hazırladık. Bu tablo yardımı ile Mart ayı memur alımı yapan kurumlara ulaşabilirsiniz. tablosnun içeriğinde ise, Alım yapan kurumun bilgisi, KPSS şartı olup olmadığı bilgisi, Son başvuru tarihi, Alım sayısı ve ilanın detayları yer almaktadır.

Ayrıca İşin Olsa olarak mobil uygulaması hazırladık ve yakın zaman içerisinde yayına almıştık. Sizlerde bu uygulamalayı telefonunza indirerek anlık olarak yayımlanan memur personel alım haberlerdinden haberdar olabilirsiniz. Mobil uygulamamız İOS ve Andorid cihazlar için geçerlidir.

İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Ayrıca bizleri sosyal medya üzerinden takip edebilirsiniz. Aşağıdan Sosyal Medya hespalarımıza ulaşınız.

Facebook Sayfamız: İşçi Personel Memur Alımı

Güncel ilanları takip edebileceğiniz ve diğer kullanıcılar ile tartışabileceğiniz Facebook Gurubumuz: İşçi Personel Memur Eleman Alımları

Twiter Hesabımız: İşinOlsa

İnstagram Hesabımız: kamumemurpersonelalimi

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

TMSF

Var

20

13/04/18

TIKLAYIN

KKK

Yok

-

31/12/18

TIKLAYIN

KKK Uzman Erbaş

Yok

-

31/12/18

TIKLAYIN

Serhat Kalkınma AJansı

-

5

06/04/18

TIKLAYIN

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı

Var

40

06/04/18

TIKLAYIN

İçişleri Bakanlığı

Var

30

06/04/18

TIKLAYIN

ÖSYM

Yok

5

02/04/18

TIKLAYIN

Jandarma

KPSS 60

500

01/04/18

TIKLAYIN

Sahil Güvenlik

-

72

01/04/18

TIKLAYIN

Dışişleri Bakanlığı

Yok

1

05/04/18

TIKLAYIN

Hazine Müsteşarlığı

Yok

8

27/04/18

TIKLAYIN

İçişleri Bakanlığı

Var

10

13/04/18

TIKLAYIN

EGM

Var

1

13/04/18

TIKLAYIN

Ankara DOB

Yok

1

09/04/18

TIKLAYIN

Bartın İl Özel İdaresi

Yok

3

12/04/18

TIKLAYIN

Türk Kızılayı

Yok

-

-

TIKLAYIN

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

Var

10

06/04/18

TIKLAYIN

Pamukkale Üniversitesi

Var

4

-

TIKLAYIN

Afyon Belediyesi

Yok

110

04/04/18

TIKLAYIN

Zabıta Alımı

KPSS 60

2

13/04/18

TIKLAYIN

İzmir DOB

Yok

1

11/04/18

TIKLAYIN

Afyon Kocatepe Üniversitesi

Var

236

-

TIKLAYIN

Maliye Bakanlığı

KPSS 60

13

20/04/18

TIKLAYIN

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü

Yok

-

15/04/18

TIKLAYIN

Diyanet

Yok

70

11/04/18

TIKLAYIN

KGM

Var

180

03/04/18

TIKLAYIN

Diyanet

Yok

61

13/04/18

TIKLAYIN

TCDD

-

3

25/04/18

TIKLAYIN

Sağlık Bakanlığı

Var

9000

-

TIKLAYIN

Tapu ve Kadastro

KPSS 60

125

13/04/18

TIKLAYIN

Sayıştay Başkanlığı

Var

45

24/04/18

TIKLAYIN

TÜBİTAK BİLGEM

Yok

120

20/04/18

TIKLAYIN

TOPLAM

TIKLAYIN