Devlet Personel Başkanlığı geçen haftalarda yayımladığı ilana göre Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için alım ilanı yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesine 1000 ( Bin ) kişilik boş kadro ile Gelir Uzman yardımcısı alımı yapacak. Söz konusu ilan 18 Haziran 2018 tarihinde yayımlanmış olup adaylar başvurularına 03 Temmuz 2018 tarihinde başlamışlardı. Ancak başvuru için adaylara verilen sürenin sonuna gelindi. İşte başvuru şartları ve detaylar şöyledir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Buna göre adaylardan, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından 2017 yılına ait olan sınavdan S grubu puan türüne göre KPSSP48 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULARDA SON GÜN:

Adaylar başvurularına 03 Temmuz 2018 tarihinde başlamış olup başvurularını en geç bugün içerisinde başvuru yapmış olmaları gerekmektedir. Başvurular saat 17:30 a kadar http://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav baĢvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır.

SINAV TARİHİ VE YERİ:

Başvuru işlemini yapan adaylar 18 Ağustos 2018 tarihinde saat 10:00 da Ankara'da sınava katılacaklardır. Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi Sınav tarihinden en az 10 gün önce Başkanlığın resmi İnternet sitesinde yayımlanacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

İlanın Tam Metni