Maarif Vakfı tarafından yayımlanan ilana göre Maarif Vakfı bünyesinde bulunan 60 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtti. Başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşımaları gerekmekte olup ayrıca başvuru süreleri içeirsinde de başvuru yapmaları şarttır.

Buna göre Maarif Vakfı yurtdışında bulunan Eğitim kurumlarında görevlendirmek üzere 30 Öğretmen ve 30 Okul Yöneticisi alımı yapacağını belirtti. Buna göre öğretmen pozisyonu için, 10 Türkçe, 2 Matematik, 2 Fizik, 2 Kimya, 2 Biyoloji, 1 Bilgisayar, 1 Fen Bilgisi, 5 Okul Öncesi ve 5 PDR alanlarında dağılmaktadır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak adaylar belirtilen genel ve özel şartları taşımak zorundadırlar. Buna göre adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak veya Mavi Kart sahibi olmak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamaki ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından / YDS )  İngilizce, Fransızca, Arapça, Almanca, İspanyolca ve Portekizce dillerinini herhangi birisinden en az B seviyesinde puan almış olmak ve Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak şartları aranmaktadır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Öğretmen Adayları İçin: En az 2 yıl tecrübe sahibi, Branş derslerini ilgili dillerin herhangi birinden ders anlatabilecek düzeyde biliyor olmak, Üniversitelerin Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya , Biyoloji, Bilgisayar, Fen Bilgisi, Okul öncesi ve PDR alanlarından mezun olmuş olmak ve Eğitim, Teknik Eğitim ve Mesleki Eğitim Fakültesi diplomasına veya pedagojik Formasyon eğitimi sertifikasına sahip olmak.

Okul Yöneticisi Adayları için: En az 2 yıl tecrübe sahibi olmak, İngilizce, İspanyolca, Portekizce, Fransızca, Almanca ve Arapça dillerinden herhangi birinden başvuru şartlarına uygun olmak, Üniversitelerin Eğitim, Fen, Edebiyat, Sosyal ve Beşeri Bilimler, İlahiyatve Toplum Bilimleri, Teknoloji fakültelerinden mezun olmuş olmak.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularını en geç 25 Haziran 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular son başvuru günü en geç 23:59 a kadar kariyer.turkiyemaarif.org  adresi üzerinden öncelikle kayıt olunarak sonra başvuru yapılacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim